Συστάσεις Διατροφής

Θρησκεία και διατροφή

01 Μαρτίου 2014
23613 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Θρησκεία και διατροφή

H σημασία της θρησκείας στην διατροφή των ανθρώπων

Τα τρόφιμα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των θρησκευτικών συμβόλων, των τελετουργιών και των εθίμων καθώς χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τον Θεό ως απόδειξη πίστης και πειθαρχίας μέσα από τη νηστεία. Σ' όλες τις θρησκείες, υπάρχουν μικρές και μεγάλες περίοδοι νηστείας κατά τη διάρκεια του χρόνου. Oι θρησκευτικoί διαιτητικοί περιορισμοί περιλαμβάνουν τα τρόφιμα που επιτρέπονται ή όχι να καταναλωθούν, πότε θα καταναλωθούν, πώς θα προετοιμαστούν, και τέλος, πότε και για πόσο καιρό διαρκεί η νηστεία. Παρακάτω αναλύονται πως οι θρησκείες επηρεάζουν τις διαροφικές συνήθειες των ανθρώπων.


Διαβάστε επίσης: Νηστεία: Συνδυάστε γεύση με θρεπτικά συστατικά [Δωρεάν EBOOK]


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Boyle, M.A., Long S. (2013). The pursuit of healthy diet. In Personal Nutrition, pp. 64-65 [P. Williams]. Belmont: Wadsworth Cengage Learning.

BNF, Food a fact for life website, fact sheet powerpoint- Religion and food choices (updated on May 2014), accessed on 29th May 2014: http://www.foodafactoflife.org.uk/attachments/6cde25ab-ab7e-4a82a58a13b5.ppt

Esminger AH, et al. (1993). Religions and diets. In Foods and Nutrition Encyclopedia,Volume I, pp. 1319-1919 [C. Smith]. California: CRC Press.

Kim SH, Oh SY, Park OJ, (2009). Regional and cultural diferrences in nutrition, Volume IV. In: The role of food, agriculture, forestry and fisheries in human nutrition, Encyclopedia of life support systems, pp. 56-81 [VR. Squires, editor]. Paris: Eolss Publishers.

Sabate J., Religion, diet and research., British Journal of Nutrition. 2004 Aug; 92:199-201.

Trepanowski Jf, Bloomer RJ., The impact of religious fasting on human health., Nutrition Journal. 2010 Nov; 9:57-65.

Μαρία Παπαγιαννάκη
Μαρία Παπαγιαννάκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διεθνούς Δημόσιας Υγείας, M.Sc.

Η Μαρία Παπαγιαννάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημόσια Υγεία. Ζεί και εργάζεται στο Λονδίνο σε εταιρία διατροφής, όπου ασχολείται με τη νομοθεσία τροφίμων. Εργάζεται επίσης ως καθηγήτρια Διατροφής καθώς και ως αρθρογράφος στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Excellence in Healthcare Management και στο mednutrition.