Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση κάθε νοικοκυριό φτιάχνει στο σπίτι του την περίφημη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, αγαπημένη παράδοση όλων. Πάμε να δούμε τη διατροφική αξία της συγκεκριμένης βασιλόπιτας;
Η επιλογή της μαλακής φυτικής μαργαρίνης ως κύριο συστατικό της συνταγής, χάρη στα απαραίτητα πολυακόρεστα ω3 και ω6 λιπαρά που περιέχει, συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς. Πέρα από αυτό προσφέρει και μία πληθώρα βιταμινών, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη D.
Επιπλέον, το ξύσμα λεμονιού θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στο γλυκό σας.
Ωστόσο, θα σας πρότεινα, να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή, καθώς αποτελεί λιγότερο επεξεργασμένη επιλογή αφού δεν έχει υποστεί τη διαδικασία της λεύκανσης.
Τέλος, να θυμάστε ωστόσο να ελέγχετε την ποσότητα της μερίδας που καταναλώνετε και σας εύχομαι... καλή επιτυχία με το φλουρί!
Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.
H Μαρία Ζερβού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον επαγγελματική εξειδίκευση (Master Practitioner) στις διατροφικές διαταραχές. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!» των εκδόσεων medNutrition. Διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Λουτράκι και συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.