Μέσα από το παρακάτω quiz θα μάθετε για τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά οξέα που κρύβονται στις παραδοσιακές πασχαλινές τροφές, από πού προέρχονται και γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε.
Θα βρείτε ποια επιλογή πασχαλινών εδεσμάτων είναι καλύτερη για την υγεία σας καθώς και τρόπους για να μειώσετε τα τρανς και κορεσμένα λιπαρά από τις πασχαλινές συνταγές, έτσι ώστε να απολαύσετε το πασχαλινό τραπέζι χωρίς τύψεις!
European Food Safety Authority (2004). Opinion of the Scientific Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies on Trans fatty acids in foods and the effect on human health of the consumption of trans fatty acids.www.efsa.eu.int
EUFIC Press Release, Trans fatty acids reviewed by European Food Safety Authority, 2004
Trichopoulou A, "Composition tables of foods and Greek dishes', 3rd edition, 2004
H Χριστίνα-Πωλίνα Λαμπρινού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην κλινική διατροφή και Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ενώ παρέχει και διαιτολογικές υπηρεσίες στο αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλλιθέας.