Αγαπάς τη γεύση του καφέ; Πάντα υπάρχει χώρος για ένα φλιτζάνι παραπάνω!
Έχεις λαχταρίσει ένα φλιτζάνι καφέ αργά το απόγευμα, τη στιγμή που γυρνάς στο σπίτι και θέλεις να χαλαρώσεις από την ένταση της εργασίας; Επίλεξε έναν ελληνικό καφέ χωρίς καφεΐνη, που έχει παραχθεί με τη φυσική μέθοδο αποκαφεϊνοποίησης, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος! Έτσι συνδυάζεις τη γεύση του αγαπημένου σου καφέ, ακόμα και χωρίς καφεΐνη.
Πώς γίνεται η φυσική «αποκαφεϊνοποίηση»;
Αρχικά, «αποκαφεϊνοποίηση» ονομάζεται η διαδικασία με την οποία απομακρύνεται η καφεΐνη από τον καφέ. Η πιο φυσική μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση νερού και πάμε να δούμε μαζί τα 3 στάδια που χρειάζονται για να πάρουμε τον καφέ χωρίς καφεΐνη:
- οι πράσινοι κόκκοι καφέ βυθίζονται μέσα σε ζεστό νερό πριν το ψήσιμο
- η καφεΐνη –που αγαπάει το νερό- διαλύεται και μεταφέρεται σε αυτό σε διάστημα 8-10 ωρών
- τέλος, οι κόκκοι του καφέ, αφού στεγνώσουν καβουρδίζονται (ψήνονται) απαλλαγμένοι πλέον κατά 99,9% καφεΐνη
Έχει υπέροχη γεύση και μόνο 0-3 mg καφεΐνης στο φλιτζάνι!
Μήπως είσαι έγκυος ή θηλάζεις;
Τότε ο ντεκαφεϊνέ ελληνικός καφές αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή και για σένα, ώστε να μην ανησυχείς ότι θα ξεπεράσεις την ημερήσια σύσταση καφεΐνης, η οποία σύμφωνα με την Ευρωπαΐκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων είναι στα 200mg ημερησίως.
Μπορείς να απολαύσεις άφοβα, λοιπόν, το έξτρα καφεδάκι που θέλεις... όλες τις ώρες της ημέρας!