Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς τα ρεβίθια, το αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη φέτα και τις ελιές. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βαζάκι ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι και τον μαϊντανό. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και λίγο μπούκοβο. Αναδεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνεις το dressing στη σαλάτα και σερβίρεις.
2 φλ ντοματίνια
1 μεγάλη πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη)
1 μεσαίο αγγουράκι
1 μεσαίο κρεμμύδι (ξηρό)
850 γρ μαγειρεμένα ρεβίθια
2 κσ μαϊντανό
1/2 φλ ελιές καλαμών
1/2 φλ φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
1 κσ χυμό λεμόνι
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ λευκό ξύδι
Το συγκεκριμένο γεύμα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να καταναλώσεις όσπρια ακόμα και εσύ που δε συμπαθείς την κλασσική συνταγή των ρεβιθιών σε μορφή σούπας!Μπορείς να αξιοποιήσεις την σαλάτα αυτή ως γεύμα ή μπορείς να συνοδεύσεις, σε μικρότερη ποσότητα, κάποιο κρεατικό ή ψαρικό.
Είναι εύκολη στη μεταφορά, εάν θέλεις να τη βάλεις σε τάπερ και να την πάρεις στο γραφείο, στη σχολή, στην εκδρομή κλπ
Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών οξέων και φυτικών ινών.Περιέχει σημαντική ποσότητα μικροθρεπτικών συστατικών, όπως Βιταμίνη C, A & K, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό!
Εκτός από τα ρεβίθια, η βάση της σαλάτας ταιριάζει πολύ καλά και με άλλα όσπρια, όπως η φακή, τα κόκκινα φασόλια και τα μαυρομάτικα.
Η Εύα Τσάκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Έχει εργαστεί στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και marketing του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο νεοσύστατο διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.