Κέικ

Brownies φούρνου με Φυστικοβούτυρο

Ελένη Καλογήρου
45-50 λεπτά λεπτά να διαβαστεί
brownies me fistikovoutiro
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε καθαρισμένες τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι
  2. Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε 
  3. Σταματάμε όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές 
  4. Σε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 30 x 20 cm τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί 
  5. Τοποθετούμε το μίγμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι ή μια μαρίζ ομοιόμορφα 
  6. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά 
  7. Ελέγχουμε ανα διαστήματα ωστε να μην καεί  απο πάνω. Αν δούμε οτι αρχίζει να παίρνει χρώμα σκούρο το σκεπάζουμε 
  8. Δοκιμάζουμε  με ένα μαχαίρι και όταν  δεν αφήνει υπολείμματα είναι έτοιμο
  9. Αφαιρούμε απο το φούρνο  και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 
  10. Αφού κρυώσει μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο (ανάλογα με την γευστική μας προτίμηση) 
servings
Για 24 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 2 μέτριες μπανάνες 
  • 300 γρ. Φυστικοβούτυρο χωρίς αλάτι ή φυστικόπαστα 
  • 3 κ.σούπας μέλι 
  • 3 κ.γ. κακάο σε σκόνη 
  • 4 κ.γ. τριμμένη κουβερτούρα 
  • 1 φλ. Αλεσμένη βρώμη 
  • 1 φλ. Γάλα ελαφρύ 
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
112
5,6%
Λιπαρά
7,2g
10,3%
Κορεσμένα λιπαρά
1,7g
8,5%
Σάκχαρα
2,5g
2,7%
Νάτριο
0.0086g
3,6%
Φυτικές Ίνες
1,4g
5,8%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ελένη Καλογήρου
Ελένη Καλογήρου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc.

Σχόλια του Διαιτολόγου

Ένα απόλυτα θρεπτικό, νόστιμο και γλυκύτατο σνακ. Όποιος είναι λατρης τον γλυκών μπορεί δύσκολα να τα βγαλει από την καθημερινότητα του. Για το λόγο αυτό πρεπει να βρίσκουμε πιο θρεπτικές λυσεις και ταυτόχρονα να μας δίνετε η γευση που έχουμε ανάγκη. Τα brownies με φυστικοβούτυρο είναι πανεύκολα, αφράτα και φυσικά γλυκά. Αποδίδουν ελάχιστα λιπαρά, κορεσμένα και απλά σάκχαρα ( ως γλυκά που ειναι). Ακόμη μας παρέχουν αρκετό μαγνήσιο και φυτικές ινες. Τέλος μια μερίδα δίνει πρωτεΐνες τόσες ώστε στο συνδυασμό με τις φυτικές ινες να μας δημιουργεί κορεσμό και τελικά να μας καλύπτει σχετικά πιο μικρή ποσότητα απο ενα κοινό γλυκο. Έτσι δεν υπερκαταλώνουμε και ταυτόχρονα καλύπτουμε την ανάγκη μας για γλυκό.

Ελένη Καλογήρου
Ελένη Καλογήρου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc.

Η Ελένη Καλογήρου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και έχει εξειδικευτεί στη Παιδιατρική Διατροφή και τη Διατροφή με βάση την ανάλυση DNA.

Ελένη Καλογήρου
Ελένη Καλογήρου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.Sc.

Η Ελένη Καλογήρου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και έχει εξειδικευτεί στη Παιδιατρική Διατροφή και τη Διατροφή με βάση την ανάλυση DNA.