Γλυκά

Cheesecake με Μαρμελάδα Ντομάτας από την «Οικοτεχνία Μελίρρυτον»

Ζήνα Βαρσάμη
45΄ λεπτά να διαβαστεί
cheesecake
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση:

  1. Σπάμε τα μπισκότα digestive σε ένα blender.
  2. Λιώνουμε την φυτική μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μπρίκι
  3. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  4. Στρώνουμε στην βάση ενός ποτηριού ή σε μια βάση τσέρκι το μείγμα

Για την κρέμα:

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι και το ανθότυρο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρει την υφή κρέμας.

Τέλος:

  1. Προσθέτουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση την κρέμα.
  2. Αφήνουμε το ψυγείο 30 λεπτά να σφίξει
  3. Γαρνίρουμε με την μαρμελάδα ντομάτας
servings
Για 6 μερίδες σε ποτήρι
cook
ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:

  • 200γρ Μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 80γρ Φυτική μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά

Για την κρέμα:

  • 350γρ Ανθότυρο νωπό
  • 300γρ Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά

Για το γαρνίρισμα:

  • Μαρμελάδα Ντομάτας

Μαγειρικά σκεύη/ Συσκευές κουζίνας:

  • Κατσαρολάκι ή μπρίκι (για να λιώσεις την μαργαρίνη)
  • Blender (για να αλέσεις τα μπισκότα)
  • Μίξερ ή Κουζινομηχανή (για να χτυπήσεις την κρέμα)
  • 6 ποτήρια ή 1 μικρό τσέρκι 20cm
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
360
18%
Λιπαρά
20,3g
29%
Κορεσμένα λιπαρά
12g
60%
Σάκχαρα
16,7g
18,5%
Νάτριο
0,0012g
0,05%
Φυτικές Ίνες
1,5g
6,2%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ζήνα Βαρσάμη
Ζήνα Βαρσάμη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τα σχόλια της Διαιτολόγου

Αν είσαι λάτρης των εναλλακτικών γλυκών, τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις και, πίστεψέ με θα ξετρελαθείς!

  • Μια νόστιμη και γρήγορη παραλλαγή ενός πολλού αγαπημένου γλυκού
  • Δροσερό, ελαφρύ και χορταστικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη
  • Το cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να σε λιγουριάζει

Η μαρμελάδα ντομάτας είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν με ενδιαφέρουσα σε θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, κυρίως λόγω της προσθήκης ζάχαρης κατά την Παρασκευή της. Αποτελεί επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στις ντομάτες. Η μαρμελάδα ντομάτας, λόγω της γλυκόξινης γεύσης της συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, σαν άλειμμα σε φρυγανιές ή κράκερ, συνοδευτικά σε τυροκροκέτες, ακόμη και σαν γαρνιτούρα σε ψητά κρέατα ή κοτόπουλο.

  • Για να μειώσεις ακόμη περισσότερο τα λιπαρά μπορείς να προσθέσεις στην βάση του γλυκού μόνο τριμμένο μπισκότο, χωρίς προσθήκη μαργαρίνης.
  • Για γαρνιτούρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σου, ή γλυκό του κουταλιού (δες: Γλυκά του Κουταλιού: Ποια η Διατροφική τους Αξία;)

Αν είσαι λάτρης των εναλλακτικών γλυκών, τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις και, πίστεψέ με θα ξετρελαθείς!

Καλή απόλαυση!

Ζήνα Βαρσάμη
Ζήνα Βαρσάμη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Ζήνα Βαρσάμη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με επιπλέον εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity). Είναι επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του πρώτου portal διατροφής medNutrition.gr, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας.

Ζήνα Βαρσάμη
Ζήνα Βαρσάμη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Ζήνα Βαρσάμη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με επιπλέον εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity). Είναι επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του πρώτου portal διατροφής medNutrition.gr, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας.