200γρ Μπισκότα digestive ολικής άλεσης
80γρ Φυτική μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
350γρ Ανθότυρο νωπό
300γρ Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
Μαρμελάδα Ντομάτας
Κατσαρολάκι ή μπρίκι (για να λιώσεις την μαργαρίνη)
Blender (για να αλέσεις τα μπισκότα)
Μίξερ ή Κουζινομηχανή (για να χτυπήσεις την κρέμα)
6 ποτήρια ή 1 μικρό τσέρκι 20cm
Αν είσαι λάτρης των εναλλακτικών γλυκών, τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις και, πίστεψέ με θα ξετρελαθείς! Μια νόστιμη και γρήγορη παραλλαγή ενός πολλού αγαπημένου γλυκού. Δροσερό, ελαφρύ και χορταστικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη.Το cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να σε λιγουριάζει.
Η μαρμελάδα ντομάτας είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν με ενδιαφέρουσα σε θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, κυρίως λόγω της προσθήκης ζάχαρης κατά την Παρασκευή της. Αποτελεί επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στις ντομάτες. Η μαρμελάδα ντομάτας, λόγω της γλυκόξινης γεύσης της συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, σαν άλειμμα σε φρυγανιές ή κράκερ, συνοδευτικά σε τυροκροκέτες, ακόμη και σαν γαρνιτούρα σε ψητά κρέατα ή κοτόπουλο.
Για να μειώσεις ακόμη περισσότερο τα λιπαρά μπορείς να προσθέσεις στην βάση του γλυκού μόνο τριμμένο μπισκότο, χωρίς προσθήκη μαργαρίνης.
Για γαρνιτούρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σου, ή γλυκό του κουταλιού (δες: Γλυκά του Κουταλιού: Ποια η Διατροφική τους Αξία;)
Αν είσαι λάτρης των εναλλακτικών γλυκών, τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις και, πίστεψέ με θα ξετρελαθείς!
Καλή απόλαυση!
Η Ζήνα Βαρσάμη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με επιπλέον εκπαίδευση στις διατροφικές διαταραχές (Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity). Είναι επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του πρώτου portal διατροφής medNutrition.gr, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας.