Κέικ

Ροδινές

Κατερίνα Νταλέ
1 λεπτό να διαβαστεί
rodines syntagi
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και το τυρί.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
  3. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μια ομοιόμορφη μπάλα με τα χέρια μας
  4. Δημιουργούμε μικρά στρογγυλά σχηματάκια σαν μεγάλα μπισκότα
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
servings
24
cook
ΥΛΙΚΑ

1 αλεύρι φαρινάπ ολικής άλεσης (500γρ) 

1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών

2/3 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου 160-180γρ)

300γρ φέτα τριμμένη

100γρ ανθότυρο

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
165
8,25%
Λιπαρά
9,5g
13,5%
Κορεσμένα λιπαρά
2,8g
14%
Σάκχαρα
0,1g
0,111%
Νάτριο
0,24g
10%
Φυτικές Ίνες
1,8g
7,5%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Τα μικρά αυτα τυροψωμάκια αποτελούν ένα τοπικό σνακ της περιοχής μου, στην Κύμη Ευβοίας. Λίγο “πειραγμένη” απο μέρους μου σε μια ακόμα πιο θρεπτική εκδοχή με λιγότερες θερμίδες για όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι ροδινές αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ που μεταφέρεται εύκολα και είναι ιδανικό για την παραλία, την εργασία σου αλλά και για τους μικρούς μας φίλους στο σχολείο.Κάλλιστα, αν το συνοδέψεις με μια σαλάτα μπορείς να φτιάξεις ένα πλήρες γεύμα.Πρόκειται για μια πραγματικά εύκολη συνταγή με απλά υλικά που υπόσχομαι να αγαπήσεις.

Κατερίνα Νταλέ
Κατερίνα Νταλέ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Κατερίνα Νταλέ είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνές Πανεπιστημίου Ελλάδος. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο επιστημονικό τμήμα του medΝutrition και τώρα διατηρεί την συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του medNutrition στον τομέα της αρθρογράφησης με στόχο την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα διατροφής και υγείας.