Γλυκά

Γρήγορα Μπισκότα

Ναταλία Ντελίκου-Μπενέτου
15 λεπτά να διαβαστεί
grigora mpiskota
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο και το νερό και αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μείγμα του λιναρόσπορου και ανακατεύουμε.  
  3. Προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενωθούν με το μείγμα.
  4. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα κομματάκια σοκολάτας και τη βρώμη και επαναλαμβάνουμε. 
  5. Χωρίζουμε σε 12 ίσες μπαλίτσες, πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας, ώστε να σχηματιστούν τα μπισκότα (βοηθά αν βρέξουμε ελαφρά τα χέρια μας) και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. 
servings
12
cook
ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

3 κ.σ. ελαιόλαδο 

2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο + 2 κ.σ. νερό 

200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα 

50 γρ νιφάδες βρώμης 

80 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη (κατά προτίμηση >70% κακάο)

1 πρέζα αλάτι 

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
197
9,9%
Λιπαρά
15,6g
22,3%
Κορεσμένα λιπαρά
1,30g
6,5%
Σάκχαρα
1,50g
1,7%
Νάτριο
0,035g
1,5%
Φυτικές Ίνες
2,57g
10,7%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Τα μπισκότα μπορούν να προσαρμοστούν απόλυτα με τις προτιμήσεις σου

Μπορείς να προσθέσεις φρούτα της αρεσκείας σου (π.χ. μπανάνα, σταφίδες, cranberries ή χουρμάδες). Αντί για τα αλεσμένα αμύγδαλα, χρησιμοποίησε βούτυρο καρπών της επιλογής σου (π.χ. αμυγδαλοβούτυρο, φιστικοβούτυρο) ή άλλους ξηρούς καρπούς (π.χ. φιστίκια Αιγίνης, καρύδια).Χρησιμοποίησε διαφορετικές επικαλύψεις: πχ σκόνη μάτσα ή ινδοκάρυδο.Πρόσθεσε μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο για διαφορετικές γεύσεις. 

Αυτά τα μπισκότα θα τα φτιάξεις σε 15’ με λίγα μόνο υλικά και μπορούν να σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα.

Η βρώμη και οι ξηροί καρποί είναι καλές πηγές φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού και στην υγεία του εντέρου.Οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο (αντί για βούτυρο που χρησιμοποείται συνήθως στα μπισκότα) είναι πηγές καλών λιπαρών (πολυακόρεστων και μονοακόρεστων), ενώ ο λιναρόσπορος είναι πολύ σημαντική φυτική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων.Η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κρυσταλλική και αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγη ποσότητα ανά μπισκότο. Τέλος, η μαύρη σοκολάτα θα προσφέρει γλυκύτητα και απόλαυση χωρίς πολλά σάκχαρα.

Ναταλία Ντελίκου-Μπενέτου
Ναταλία Ντελίκου-Μπενέτου Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc,

Η Ναταλία Ντελίκου Μπενέτου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc & πιστοποιημένη Health Coach. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Ίλιον παρέχοντας παράλληλα online υπηρεσίες. Θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις μια υγιή σχέση με το φαγητό χωρίς να χρειαστείς δίαιτα ξανά.