3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο + 2 κ.σ. νερό
200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
50 γρ νιφάδες βρώμης
80 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη (κατά προτίμηση >70% κακάο)
1 πρέζα αλάτι
Μπορείς να προσθέσεις φρούτα της αρεσκείας σου (π.χ. μπανάνα, σταφίδες, cranberries ή χουρμάδες). Αντί για τα αλεσμένα αμύγδαλα, χρησιμοποίησε βούτυρο καρπών της επιλογής σου (π.χ. αμυγδαλοβούτυρο, φιστικοβούτυρο) ή άλλους ξηρούς καρπούς (π.χ. φιστίκια Αιγίνης, καρύδια).Χρησιμοποίησε διαφορετικές επικαλύψεις: πχ σκόνη μάτσα ή ινδοκάρυδο.Πρόσθεσε μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο για διαφορετικές γεύσεις.
Η βρώμη και οι ξηροί καρποί είναι καλές πηγές φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού και στην υγεία του εντέρου.Οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο (αντί για βούτυρο που χρησιμοποείται συνήθως στα μπισκότα) είναι πηγές καλών λιπαρών (πολυακόρεστων και μονοακόρεστων), ενώ ο λιναρόσπορος είναι πολύ σημαντική φυτική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων.Η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την κρυσταλλική και αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο λίγη ποσότητα ανά μπισκότο. Τέλος, η μαύρη σοκολάτα θα προσφέρει γλυκύτητα και απόλαυση χωρίς πολλά σάκχαρα.
Η Ναταλία Ντελίκου Μπενέτου είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc & πιστοποιημένη Health Coach. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Ίλιον παρέχοντας παράλληλα online υπηρεσίες. Θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις μια υγιή σχέση με το φαγητό χωρίς να χρειαστείς δίαιτα ξανά.