Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να τρώει περισσότερο σε μία έξοδο σε εστιατόριο/ταβέρνα/ ταχυφαγείο; Είναι κοινό χαρακτηριστικό να συνδυάζουμε μία τέτοια έξοδο με αυξημένη κατανάλωση φαγητού και ποτού και οι παράγοντες που επηρεάζουν μια τέτοια συμπεριφορά είναι πολλοί: οι αυξημένες μερίδες του εστιατορίου, η καλή παρέα ή η ιδιαίτερη περίσταση της εξόδου. Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος που μπορεί να μη σας έχει περάσει από το μυαλό. Αυτή περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία που συνθέτουν το περιβάλλον του εστιατορίου και επηρεάζουν την ψυχολογία μας, όπως η διακόσμηση, η θερμοκρασία, ο φωτισμός, η παρουσία μουσικής και οσμών στο χώρο. Πόσο τυχαίο είναι, για παράδειγμα, το χρώμα στους τοίχους, τα επίπεδα φωτισμού ή η απαλή κλασική μουσική;
Διαβάστε επίσης: Φαγητό στο εστιατόριο: έξυπνοι τρόποι, να φάτε υγιεινά! [Δωρεάν EBOOK]