Διατροφή

Μαγείρεμα και Ασιάτικη Κουζίνα

19 Ιουνίου 2014
19821 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Μαγείρεμα και Ασιάτικη Κουζίνα

Ασιάτικη κουζίνα: Πολλές χώρες...πολλές γεύσεις

Η Ασιάτικη Κουζίνα περιλαμβάνει τα μαγειρικά στυλ και συνήθειες των ανθρώπων και των πολιτισμών της Ασίας. Μπορούμε, αναλόγως την χώρα, να τα χωρίσουμε σε κουζίνες της Ανατολικής Ασίας με εκπροσώπους την Ιαπωνία και την Κορέα, της Νοτιοανατολικής με χώρες την Ταϋλάνδη και τη Σιγκαπούρη, της Νότιας Ασίας, η οποία περιλαμβάνει χώρες όπως η Ινδία και της Κεντρικής. Όταν όμως στη καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε τον όρο «Ασιάτικη Κουζίνα», αναφερόμαστε στην μαγειρική της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας και πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, εννοούμε την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϋλάνδη.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

U.S. Department of Agriculture, U.S. Department of Health and Human Services, Dietary Guidelines for Americans 2010, Available at: www.dietaryguidelines.gov

"Regions of Chinese food-styles/flavors of cooking." University of Kansas, Kansas Asia Scholars. Accessed June 2011.

J. Li & Y. Hsieh. Traditional Chinese Food Technology and Cuisine. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition.

Erlich R. Cultural and historical trends and influences of food, nutrition and cuisine on health and development. Asia Pac J Clin Nutr. 2004;13(2):125-30.

Filiz Ogce, Esin Ceber, Rabia Ekti, Nazan Tuna Oran. Comparison of Mediterranean, Western and Japanese Diets and Some Recommendations. Asian Pacific J Cancer Prev. 2008; 9, 351-356.

Anjali A. Dixit, Kristen M. J. Azar, Christopher D. Gardner and Latha P. Palaniappan, Incorporation of Whole, Ancient Grains into a Modern Asian Indian Diet: Practical Strategies to Reduce the Burden of Chronic Disease, Nutr Rev. 2011 August; 69(8): 479–488.

Zhao W, You Y, Zhang X, Wang J. Study on the food consumption pattern of elderly people in four "cuisine" areas of China. Wei Sheng Yan Jiu. 2002 Feb;31(1):34-7.

Εύα Τσάκου
Εύα Τσάκου Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Εύα Τσάκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Έχει εργαστεί στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και marketing του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο νεοσύστατο διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.