Ο καφές αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών από εμάς, καθώς μας ξυπνά, μας δίνει ενέργεια και ενισχύει τη διάθεσή μας. Οι ποικιλίες και τα είδη του καφέ είναι πολλά και καλύπτουν τα γούστα κάθε λάτρη του καφέ. Ζεστός ή κρύος, μας συντροφεύει στην εργασία μας και στον ελεύθερό μας χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Τα συστατικά του καφέ διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία των κόκκων του καφέ (π.χ. Arabica), αλλά και σύμφωνα με τον τύπο του (π.χ. φραπέ). Επίσης, η σύσταση του καφέ καθορίζεται από το ψήσιμο και τη μέθοδο διήθησης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του καφέ.
Γνωρίστε τον στιγμιαίο καφέ
Ο στιγμιαίος καφές έχει μελετηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις επιδράσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό, ακριβώς επειδή είναι ένα από τα πρώτα είδη καφέ στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ωστόσο, κυκλοφορούν αρκετοί διατροφικοί μύθοι γύρω από τον στιγμιαίο καφέ. Απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις του quiz θα ενημερωθείτε σχετικά με την περιεκτικότητα του στιγμιαίου καφέ σε καφεΐνη και αντιοξειδωτικά συστατικά. Ακόμη, θα μάθετε αν τελικά ο στιγμιαίος καφές μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση υπέρτασης και προβλημάτων στο στομάχι, ή αν πρόκειται για μερικούς ακόμη διατροφικούς μύθους. Τέλος, θα ενημερωθείτε σχετικά με την ενδεχόμενη προστασία που μπορεί να μας προσφέρει ο στιγμιαίος καφές από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.