Δελτία Τύπου

Best in Pharmacy Awards 2024

08 Οκτωβρίου 2024
72 Προβολές
5 λεπτά να διαβαστεί
best in pharmacy awards

Την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2024 από την BOUSSIAS events, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την ποιότητα και την καινοτοµία στα προϊόντα φαρμακείου, την δημιουργικότητα και την στρατηγική που αφορά τις μάρκετινγκ πρακτικές προώθησής τους στην αγορά αλλά και τα τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους καταναλωτές τα ίδια τα φαρμακεία.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών οι οποίες παράγουν και εμπορεύονται OTC και λοιπά προϊόντα Φαρμακείου, εφαρμόζουν πρακτικές μάρκετινγκ προώθησης προϊόντων φαρμακείου, αλλά και τα ίδια τα φαρμακεία.

Συνολικά, διακρίθηκαν 47 εταιρίες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, βραβείο στα Best in Pharmacy Awards 2024 απέσπασαν οι εταιρείες: Αdvance Pharmacies, Aloe Colors, ASTELLAS PHARMACEUTICALS Α.Ε.Β.Ε. – ΕΛΛ.Ο.Κ, AURORA NATURAL PRODUCTS, BIOGEL ORIGINAL INNOVATION, Caudalie, CeraVe - L'Oreal Hellas, Cloud On, Dpharmacy.gr, DyonMed S.A, EleFlab O.E., Escargot de Crete - PANACEA3, eXnatura organic products, Farmakeio4all-Φαρμακείο Γούλιος Κ. Παντελής, FREZYDERM, Glow Era Natural Cosmetics, KARABINIS MEDICAL S.A., KONTOSSI1935/ΠΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Α.Ε, KORRES, Lavipharm, Liafarm Pharmaceuticals, Menarini Hellas, MUA GREECE by BEAUTY VELONAS, NATURA PHARMACY BY EUAGGELIA CHOLEVA, nama, Newpharm, NP LABS Compounding Pharmacy, OFET GROUP OF PHARMACEUTICAL COMPANIES (INTERMED), OFET GROUP OF PHARMACEUTICAL COMPANIES (UNI-PHARMA), PHARMALEAD VITORGAN, Pharmasept, PharmWorks, SIMPLE IDEAS IKE, Tαrget Phαrma HEALTHCARE,  Vita4you, WHY, YOUTH LAB., ΑΡΡΙΑΝΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ, Ιωάννης Κούκουρας, ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε & δίκτυο φαρμακείων GREEN PHARMACY, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΕ-ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ και Φαρμακείο Γεράσιμος Φλαμπουράρης και ΣΙΑ Ο.Ε..

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: DyonMed S.A με την υποψηφιότητα Nefro test® στα προϊόντα, ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ  με την υποψηφιότητα clinéa - το 1ο refillable skincare brand στο μάρκετινγκ και ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ για την υποψηφιότητα clinéa - Training program στις υπηρεσίες.  

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Natura Siberica αναδείχθηκε Pharmacy Brand of The year, η ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ αναδείχθηκε Pharmacy Company Of the Year και η Vita4you αναδείχθηκε Pharmacy of the Year.

anna maria papiri 1

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η τάση για αυτοφροντίδα και ενίσχυση του οργανισμού από την εποχή της πανδημίας έχει αυξηθεί. Παράλληλα οι φαρμακοποιοί τοποθετούνται ενεργά στον πυρήνα της υγειονομικής περίθαλψης στον τομέα της πρόληψης και της ευεξίας προσφέροντας την πολύτιμη συμβουλή τους και πολύπλευρες υπηρεσίες μέσα σε ένα έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η καινοτομία με τη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης θα βελτιώσει τη καθημερινότητα τους με τρόπο γρήγορο, εύκολο και έξυπνο ενώ το μάρκετινγκ και η άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη είναι από τους βασικούς πυλώνες οι οποίοι θα αναδείξουν αυτές τις αγορές. Απόψε όλοι εμείς καλούμαστε να βραβεύσουμε την ανάπτυξη και την καινοτομία των Συμπληρωμάτων Διατροφής την ανάπτυξη των Φαρμακείων με φυσικό κατάστημα και On Line φαρμακείων με την βράβευση καινοτόμων προϊόντων OTC, καινοτόμων προϊόντων τα οποία αφορούν την ευζωία σε κάθε ηλικία αλλά και τις καινοτόμες υπηρεσίες και ευφυείς τεχνικές marketing προς τον καταναλωτή και την επιχειρηματική αγορά». 

Στην συνέχεια, o Παναγιώτης Μαράκος, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Best in Pharmacy Awards 2024, Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Πολλοί εξειδικευμένοι επιστήμονες προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους εργάζονται εντατικά έχοντας ως συνισταμένη, στόχο και κοινό όραμα τη βελτίωση και διατήρηση της υγείας σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, όπως εκφράζεται από το σύνθημα “καλύτερη υγεία για όλους”. Η επιστήμη της Φαρμακευτικής βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας, ωφελούμενη από τη ραγδαία πρόοδο των επιστημών υγείας, αλλά και από την επένδυση σε νέες τεχνολογίες.

pharmacy awards kous kous

Ο φαρμακοποιός συμβάλλει σε όλα τα στάδια έρευνας, ανάπτυξης και διακίνησης νέων καινοτόμων φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής και πλήθους ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους επιστήμονες και παρόχους υγείας, ενώ ταυτόχρονα μέσω της φαρμακευτικής φροντίδας παίζει κομβικό ρόλο στην ενημέρωση και προστασία του κοινωνικού συνόλου, την πρόληψη ασθενειών και τη βελτιωμένη λειτουργία γενικά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι βραβεύσεις έχουν γίνει πλέον καθεστώς στο χώρο της υγείας και αποτελούν αξιέπαινη προσπάθεια που συμβάλλει σημαντικά στην ουσιαστική ανάδειξη του χώρου, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αναδεικνύουν τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης Φαρμακοποιών αλλά και όλων των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας. Συμβάλλουν σημαντικά στην επιβράβευση της αριστείας του κλάδου, ενώ παράλληλα τονώνουν τον υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων, προάγουν την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που διακινούνται στο χώρο του φαρμακείου και έχει μεγάλο αποτύπωμα στη βελτίωση της ζωής όλων μας».

Στην συνέχεια, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Πρόεδρος του ΕΟΦ, Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι απόψε εδώ σ’ αυτή τη σημαντική εκδήλωση για τον χώρο του φαρμακείου και των συμπληρωμάτων διατροφής. Σήμερα βραβεύονται οι καλύτεροι και ελπίζω η εκδήλωση αυτή μέσω της ανάδειξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, να βοηθήσει στην βελτίωση της εικόνας της συγκεκριμένης αγοράς αλλά και στην καλύτερη υγεία όλων μας».

Επίσης, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος του ΠΦΣ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα βραβεύουμε καινοτόμες εταιρείες που βρίσκονται αποκλειστικά στον χώρο των φαρμακείων με προϊόντα όπως συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά τα οποία διακινούνται από τον επιστήμονα φαρμακοποιό που μπορεί να προσφέρει τη συμβουλή στον ασθενή ή στον πελάτη ο οποίος προσέρχεται στον χώρο του φαρμακείου».

Τέλος, χαιρετισμό στην τελετή απονομής απεύθυνε ο Θεόδωρος Δ. Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΣΒΑΚ, ο οποίο μέσα σε άλλα ανέφερε: «Θερμά συγχαρητήρια στην Boussias events για την επιτυχή συνέχεια βραβεύσεων των εταιρειών φαρμάκου, καλλυντικών και ΜΗΣΥΦΑ. Είμαστε ευτυχείς που η εταιρεία Boussias events είναι μέλος του ΠΣΒΑΚ και είμαστε πλησίον σε όλες τις εκδηλώσεις της, όπως και σήμερα στα Best in Pharmacy Awards. Σήμερα ο φαρμακοποιός με τη φυσική παρουσία του και το online έχει πλησιάσει απειλητικά τα άλλα δίκτυα καλλυντικών και αυτό οφείλεται στην άριστη εικόνα του φυσικού φαρμακείου όσο και στην φρενίτιδα των online που συνεχίζει να διευρύνεται σ΄ όλη τη χώρα με τον ρυθμό ανάπτυξης του online να φθάνει το 15%. Ο κλάδος του Φαρμακείου αναμένεται να κάνει ρεκόρ πωλήσεων και να ακολουθήσει κατά πόδας την Ευρεία Διανομή. Το 2023 ήταν της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ φυσικό και online σε παράταξη για την άνοδο των πωλήσεων καλλυντικών του δικτύου. Στην αρχή υπήρχε μία διστακτικότης των φαρμακοποιών για το online τώρα όμως κάθε νέο φαρμακείο και αρκετά από τα ήδη υπάρχοντα δεν διανοείται να μην έχει και δικό του online. Οι εταιρείες μας αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του φαρμακείου και δημιουργούν νέες γκάμες προϊόντων, γι΄ αυτό και πολλές νέες εταιρείες καλλυντικών προσανατολίζονται προς το φαρμακείο. Η Ομορφιά με προϊόντα καλλωπισμού και υγείας δίνει την πρωτοκαθεδρία στο καλλυντικό με αύξηση 20%. Τα φαρμακεία σε τουριστικές περιοχές πωλούν σε ξένους καλλυντικά με το online σύστημα μετά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Εμείς στην Βιομηχανία Καλλυντικών είμαστε υπερήφανοι για τις εξελίξεις στον κλάδο σας. Ο ΠΣΒΑΚ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Cosmetics Europe των 27 χωρών παρέχει όλες τις ενημερώσεις στα μέλη του για την σωστή γνώση των προϊόντων και των νέων νομοθεσιών. Ο ΠΣΒΑΚ αποτελείται από 79 εταιρείες-μέλη. Προσδοκούμε και σε άλλες εγγραφές μελών προς όφελος τους, εμπορικά και επιστημονικά».

best pharmacy all winners

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Best in Pharmacy Awards 2024, όπου ο Λέανδρος Σκαλτσούνης, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον τομέα της Φαρμακογνωσίας.

Χορηγοί της τελετής απονομής των Best in Pharmacy Awards 2024 ήταν οι: ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε (ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ) και ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. (ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ).

Official Publications: Health Daily, f.daily και ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ κόσμος.

Στο site www.bestinpharmacy.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.