Παρατηρώντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας διαπιστώνω ότι μόνο το 40% αναφέρει ότι έχει τις ικανότητες να διαχειριστεί ένα περιστατικό με διατροφική διαταραχή.
Αντίθετα το υπόλοιπο 60% θα χάσει ένα σημαντικό αριθμό πελατών που θα έρθουν να ζητήσουν τη βοήθεια του, είτε γιατί δεν θα έχουν τις γνώσεις να τους βοηθήσουν, είτε γιατί δεν θα μπορούν να αναγνωρίσουν αν ο πελάτης έχει διατροφική διαταραχή με συνέπεια σημαντική απώλεια πελατών και εσόδων.
Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν και με βάση την Πανελλήνια έρευνα του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Europian University της Κύπρου, περισσότερο από το 40% των περιστατικών που έρχονται στα γραφεία των διαιτολόγων πάσχουν από κάποιου είδους διατροφική διαταραχή και αν συμπεριλάβουμε ότι επιπλέον περισσότερο από το 50% έχει θέματα παχυσαρκίας που επίσης κι αυτά συγκαταλέγονται στα νοσήματα με ψυχογενή - παθολογική σχέση με το φαγητό, τότε η απώλεια εσόδων και πελατών για ένα επαγγελματία διαιτολόγων είναι τεράστια.
Η εκπαίδευση κάθε διαιτολόγου στην διαχείριση περιστατικών με διατροφική διαταραχή καθώς και στα θέματα ψυχογενής παχυσαρκίας κρίνεται απαραίτητη για μία επαγγελματική δεξιότητα με πολλά επαγγελματικά εργαλεία καθώς και την απόκτηση μιας αποτελεσματικής μεθοδολογίας διαχείρισης και αντιμετώπισης όλων αυτών των περιστατικών.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών έχει το προνόμιο πέρα από την πλήρως καταρτισμένη και εξειδικευμένη εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders να παρέχει ένα σπουδαίο mentoring, δηλαδή παλαιότεροι συνάδελφοι να διδάσκουν τον τρόπο που δουλεύουν στους νεότερους καθώς και συνεχιζόμενα προγράμματα εποπτείας coaching πάνω στην διαχείριση περιστατικών, ένα γεγονός που κάνει την συγκεκριμένη εκπαίδευση απαραίτητη για κάθε επαγγελματία υγείας.