Πρωινό

Σπιτική Granola με Φουντούκια

Μαρίνα Πόγκα
30 λεπτά λεπτά να διαβαστεί
granola me fountoukia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, τα φουντούκια, τους σπόρους chia, τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Σε ένα μπρίκι θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά το μέλι με το λάδι καρύδας, μέχρι να γίνουν ρευστά και να ενωθούν τα υλικά.
  4. Τα ρίχνουμε αργά στο μίγμα με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας διαρκώς.
  5. Απλώνουμε το μίγμα καλά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  6. Το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  7. Το σπάμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε σε αεροστεγές βάζο.

*ακριβώς η ίδια συνταγή μπορεί να τοποθετηθεί σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και να κοπεί σε μπάρες.

servings
13
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια
  • 3 κ.σ. flakes καρύδας ή καρύδα τριμμένη
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλ. κακάο καλής ποιότητας
  • ¼ φλ. λάδι καρύδας
  • 1/2 φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (για vegan)
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
270
13,5%
Λιπαρά
12g
17,1%
Κορεσμένα λιπαρά
1,8g
9%
Σάκχαρα
9,54g
10,6%
Νάτριο
0,07g
2,92%
Φυτικές Ίνες
4,51g
18,8%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρίνα Πόγκα
Μαρίνα Πόγκα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Διατροφικός σχολιασμός

  • Η βρώμη αποτελεί αναμφίβολα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
  • Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή λόγω της ουδέτερης γεύσης και της ιδιαίτερης υφής της.
  • Ένταξέ την στη διατροφή σου φτιάχνοντας σπιτική γκρανόλα και αντικατέστησε έτσι τα τυποποιημένα δημητριακά πρωινού, που είναι πλούσια σε επεξεργασμένη ζάχαρη, με ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας.
  • Η συνταγή λόγω της σοκολατένιας γεύσης θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητή και από τα παιδιά.
  • Μπορείς να προσθέσεις διάφορους επιπλέον σπόρους ή να αντικαταστήσεις τα φουντούκια και με άλλους ξηρούς καρπούς.
  • Συνόδευσέ τη με γάλα ζωικό ή φυτικό, γιαούρτι ή και σκέτη.
Μαρίνα Πόγκα
Μαρίνα Πόγκα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Η Μαρίνα Πόγκα είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος  απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001) καθώς και  απόφοιτη  του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών (1997).  Από το 2003 παρέχει τις υπηρεσίες της στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο στην Ελευσίνα αλλά και εξ αποστάσεως (online) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Μαρίνα Πόγκα
Μαρίνα Πόγκα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Η Μαρίνα Πόγκα είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος  απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001) καθώς και  απόφοιτη  του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών (1997).  Από το 2003 παρέχει τις υπηρεσίες της στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο στην Ελευσίνα αλλά και εξ αποστάσεως (online) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.