*ακριβώς η ίδια συνταγή μπορεί να τοποθετηθεί σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και να κοπεί σε μπάρες.
3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια
3 κ.σ. flakes καρύδας ή καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. σπόρους chia
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1/3 φλ. κακάο καλής ποιότητας
¼ φλ. λάδι καρύδας
1/2 φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (για vegan)
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
Η βρώμη αποτελεί αναμφίβολα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή λόγω της ουδέτερης γεύσης και της ιδιαίτερης υφής της.Ένταξέ την στη διατροφή σου φτιάχνοντας σπιτική γκρανόλα και αντικατέστησε έτσι τα τυποποιημένα δημητριακά πρωινού, που είναι πλούσια σε επεξεργασμένη ζάχαρη, με ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας.Η συνταγή λόγω της σοκολατένιας γεύσης θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητή και από τα παιδιά.
Μπορείς να προσθέσεις διάφορους επιπλέον σπόρους ή να αντικαταστήσεις τα φουντούκια και με άλλους ξηρούς καρπούς.Συνόδευσέ τη με γάλα ζωικό ή φυτικό, γιαούρτι ή και σκέτη.
Η Μαρίνα Πόγκα είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001) καθώς και απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών (1997). Από το 2003 παρέχει τις υπηρεσίες της στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο στην Ελευσίνα αλλά και εξ αποστάσεως (online) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.