Όσπρια

Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο

Γιάννης Λουκάκος
1 λεπτό να διαβαστεί
Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.
  4. Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.
servings
Για 6 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

30 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
60 γρ. ντομάτα κονκασέ
800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
20 γρ. χυμό λάιμ
αλάτι

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
285.7
14%
Λιπαρά
6.5g
9%
Κορεσμένα λιπαρά
0.8g
4%
Σάκχαρα
0.3g
0%
Νάτριο
0.8g
32%
Φυτικές Ίνες
1.5g
6%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ειρήνη Τζεϊναράκη
Ειρήνη Τζεϊναράκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Εναλλακτικά, για πιο υγιεινή εκδοχή

Για μια πιο υγιεινή βερσιόν της συνταγής, βάζουμε το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι για να σοταριστεί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών.

Ρεβίθια, καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης

Η θρεπτική αξία του ρεβιθιού είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία μάλιστα αν συνδυαστεί με αμυλούχα τρόφιμα προσφέρει στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Είναι πλούσια πηγή:

  • φυτικών ινών
  • φυλλικού οξέος
  • υδατανθράκων
  • ασβεστίου
  • σιδήρου
  • μαγνησίου
  • χαλκού
  • καλίου
  • βιταμινών Α , Β1, Β2, Β6, Β12, C, νιασίνης

Προστασία από πολλές παθήσεις

Δεν έχει νάτριο και χοληστερόλη.

Προστατεύει τον άνθρωπο από πολλές παθήσεις, όπως:

  • τη στεφανιαία νόσο
  • την αρτηριοσκλήρωση
  • την οστεοπόρωση
  • τον καρκίνο του παχέος εντέρου
  • άλλες παθήσεις
Γιάννης Λουκάκος
Γιάννης Λουκάκος Σεφ

O Γιάννης Λουκάκος είναι διάσημος, βραβευμένος chef, με πολυετή τηλεοπτική παρουσία ('Master Chef', 'Junior Master Chef', 'Dr Cook'), το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι («Ψωμί και αλάτι»), αλλά και τον δικό του χώρο σεμιναρίων μαγειρικής (TheSeminarProject). Από το καλοκαίρι του 2014 έχει την επιμέλεια λειτουργίας και του εστιατορίου «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.

Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook» (βραβείο Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς), και το «Chef από την αρχή», που απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.

Ειρήνη Τζεϊναράκη
Ειρήνη Τζεϊναράκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος