Κέικ

Banana Bread

Ειρήνη Κωνσταντινίδου
1 λεπτό να διαβαστεί
banana bread
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ πατάμε με το πιρούνι τις μπανάνες και ρίχνουμε το μέλι, την βανίλια και την κανέλα.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τις σταγόνες σοκολάτας.
  3. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικιν και το ελαιόλαδο και ξανάανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα μακρόστενο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά.
servings
Για 10 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες

60γρ μέλι

40γρ σταγόνες σοκολάτας

1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.γλ κανέλα

200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%

2 αυγά

200γρ αλεύρι ολ.αλ

20γρ μπεικιν σόδα

40γρ ελαιόλαδο

50γρ σταφίδες

 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να εμπλουτίσουν την διατροφή τους με γλυκές γεύσεις χωρίς επεξεργασμένα υλικά και με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο.Κατάλληλο σνακ για όλες τις ώρες και για πρωινό.Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες καθώς είναι μια επιλογή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (και λόγω της σύστασης του), ενώ προσδίδει και υψηλό κορεσμό.Οι μπανάνες έχουν ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα και λόγω των πρεβιοτικών που περιέχουν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Μια συνταγή που μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα και εύκολα.

 

Ειρήνη Κωνσταντινίδου
Ειρήνη Κωνσταντινίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Έχει αποκτήσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο «Η Διατροφή στην Υγεία και στην Νόσο» και πλέον δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.