Κέικ

Banana Bread

Ειρήνη Κωνσταντινίδου
1 λεπτό να διαβαστεί
banana bread
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ πατάμε με το πιρούνι τις μπανάνες και ρίχνουμε το μέλι, την βανίλια και την κανέλα.
  2. Έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τις σταγόνες σοκολάτας.
  3. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικιν και το ελαιόλαδο και ξανάανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα μας σε ένα μακρόστενο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε στους 180ο για 45 λεπτά.
servings
Για 10 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 2 μπανάνες
  • 60γρ μέλι
  • 40γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γλ κανέλα
  • 200γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 2 αυγά
  • 200γρ αλεύρι ολ.αλ
  • 20γρ μπεικιν σόδα
  • 40γρ ελαιόλαδο
  • 50γρ σταφίδες

 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ειρήνη Κωνσταντινίδου
Ειρήνη Κωνσταντινίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Σχόλια του Διαιτολόγου

  • Μια εξαιρετική επιλογή για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να εμπλουτίσουν την διατροφή τους με γλυκές γεύσεις χωρίς επεξεργασμένα υλικά και με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο
  • Κατάλληλο σνακ για όλες τις ώρες και για πρωινό
  • Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες καθώς είναι μια επιλογή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (και λόγω της σύστασης του), ενώ προσδίδει και υψηλό κορεσμό
  • Μια συνταγή που μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα και εύκολα
  • Οι μπανάνες έχουν ευεργετική δράση στο πεπτικό σύστημα και λόγω των πρεβιοτικών που περιέχουν συμβάλλουν στην απώλεια βάρους
Ειρήνη Κωνσταντινίδου
Ειρήνη Κωνσταντινίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Έχει αποκτήσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο «Η Διατροφή στην Υγεία και στην Νόσο» και πλέον δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Ειρήνη Κωνσταντινίδου
Ειρήνη Κωνσταντινίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Έχει αποκτήσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο «Η Διατροφή στην Υγεία και στην Νόσο» και πλέον δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.