200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μισό ολικής και μισό λευκό)
100γρ. κουάκερ (νιφάδες βρόμης)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
150γρ. χλιαρό γάλα
2 κουταλιές μέλι
1κουταλάκι φυσικό αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ κούπα σταφίδες ξανθές
1 κουταλιά καρύδι χοντροκομμένο
1 κρόκο αυγού
½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
½ κουταλάκι ζάχαρη
Οι σταφίδες χρησιμοποιούνται ως συστατικό σε πολλά φαγητά και κυρίως σε γλυκά, ενώ από μόνες τους αποτελούν ένα ωραίο σνακ, ειδικά για τους αθλητές. Οι σταφίδες έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και αποτελούν καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου, ενώ παράλληλα περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνες Β και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με άλλα θρεπτικά υλικά, όπως οι νιφάδες βρόμης και τα καρύδια, τότε το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα ευεργετικό.
Διαβάστε επίσης: Ποιά η Διατροφική Αξία του Ψωμιού;
Η Φωτεινή Καρμανιώλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και διατηρεί το Διαιτολογικό της Γραφείο στο Βαθύ της Σάμου από το 2015. Η φιλοσοφία της είναι πως "Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους και θεραπεία δεν έχει περιθώρια απαγορεύσεων αλλά ανάγκη την εφαρμογή προϋποθέσεων".