Ένα διαφορετικό... γλυκό που έχει να σας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά!
Συγκεκριμένα περιέχει φρούτο και ψωμί ολικής άλεσης που αυτομάτως αυξάνει τις φυτικές ίνες, πράγμα που καθιστά την επιλογή κατάλληλη για άτομα που έχουν δυσκοιλιότητα. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και για όλους εμάς που θέλουμε να προσέχουμε την διατροφή μας μιας και οι φυτικές ίνες μας προσφέρουν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ακόμη, η κανέλα και το σιρόπι Αγαύης μπορούν να διατηρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά επομένως, να μειώσουμε την τάση για τσιμπολόγημα. Να μην ξεχάσουμε να πούμε αν χρησιμοποιήσουμε μέλι θα μας δώσει τόσο τα την γλυκάδα όσο και ενέργεια μια και περιέχει αρκετή φρουκτόζη αλλά εννοείται είναι ένας θησαυρούς της φύσης μιας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά έτσι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας.
Ένα πολύ καλό συστατικό της συνταγής είναι το γάλα καρύδας πράγμα που κάνει την συνταγή κατάλληλη και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, χορτοφάγους και αυστηρά χορτοφάγους. Προσοχή πριν αγοράσετε το γάλα διαβάστε τα συστατικά και τον διατροφικό πίνακας γιατί μπορεί να περιέχονται συντηρητικά και ζάχαρη.
Μια μερίδα μπανανόφετες έχει μειωμένα λιπαρά και ιδιαίτερα κορεσμένα («κακά») λιπαρά έτσι δεν επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον λιπαρά. Προσωπικά θα σας πρότεινα να συνδυάσετε την μπανανόφετα σας με μια ωραία φρουτοσαλάτα με λίγο φυτικό ή ζωικό γιαούρτι έτσι το πιάτο σας θα περιέχει από όλες τις ομάδες τροφίμων και θα σας χορτάσει και θα σας προσφέρει ενέργεια για τουλάχιστον 3 ώρες.
Καλή επιτυχία και μην ξεχάσετε να μας πείτε την άποψή σας για το πώς σας φάνηκε η συνταγή!
Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.