Πόσες φορές, έχει τύχει να έχεις όρεξη για ένα μπέργκερ…όμως οι τύψεις δεν σε αφήνουν να το απολαύσεις;
Ωστόσο, το κλειδί για μια ισορροπημένη και ευσυνείδητη διατροφή βρίσκεται στην ισορροπία και όχι στη στέρηση!
Με έξυπνες επιλογές και γνώμονα το μέτρο, μπορείς να απολαμβάνεις όσα αγαπάς. Αμέσως, αντικαθιστώντας τις τηγανιτές, γεμάτες κορεσμένα λιπαρά, πατάτες με γλυκοπατάτες έχεις ενισχύσει το διατροφικό προφίλ του γεύματος σου, ενώ έχεις μειώσει τη θερμιδική του αξία.
Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό τους είναι πως αποτελούν πλούσια πηγή β-καροτενίου, το οποίο ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α, μια βιταμίνη πολύτιμη για το ανοσοποιητικό, την υγεία των ματιών, αλλά και σημαντικό αντιοξειδωτικό για τη πρόληψη καρκίνου, παθήσεων της καρδιάς και των νεφρών.
Επιπλέον, η γλυκοπατάτα αν και χαρακτηρίζεται για τη γλυκιά της γεύση, παρουσιάζει ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθιστώντας την ιδανική επιλογή και για τα άτομα που πάσχουν από ΣΔ2. Τέλος, οι γλυκοπατάτες μιας και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, μειώνοντας την εμφάνιση δυσκοιλιότητας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το κορεσμό.