Για την πρόληψη του διαβήτη
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, παρατηρήθηκε πως πίνοντας ένα κουτάκι σόδα καθημερινά αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη. Σε αυτό το infograph παρατίθενται οι μερίδες των τροφίμων που πρέπει να καταναλώνει καθημερινά ο διαβητικός ασθενής. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα ολικής αλέσεως δημητριακά, στα φρούτα και στα λαχανικά αποτελούν ασπίδα για τους εν λόγω ασθενείς, σε αντίθεση με το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας που επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό.
Δείτε ολόκληρο το infographic εδώ.