tip: Η αυθεντική συνταγή χρησιμοποιεί και 1-2 φέτες ψωμί που τραβάει τα πολλά υγρά και δίνει σώμα. Σαν καλοκαιρινή σούπα όμως μπορείτε άνετα να το παραλείψετε. Καθώς επίσης και να προσθέσετε κάποιο άλλο λαχανικό, πολύ αγαπημένο και ταιριαστό είναι το σέλερι
Η συγκεκριμένη καλοκαιρινή δροσιστική σούπα αποτελεί μια πολυ καλή λύση για ένα ελαφρύ γεύμα.
Έχει επίσης ως βάση τα λαχανικά, οπότε μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή φυτικών ινών αν δεν έχετε όρεξη για σαλάτα. Η πρόσληψη φυτικών ινών είναι πολύ σημαντική για την υγεία του πεπτικού και πολλές φορές η σαλάτα στο τραπέζι μπορεί να απουσιάζει, η σούπα αυτή είναι μια καλή λύση εάν έχετε βαρεθεί τις σαλάτες.
Eπίσης, μπορείτε να μειώσετε το λάδι, το οποίο και ουσιαστικά ανεβάζει τις θερμίδες της και να εκμεταλλευτείτε τις λίγες θερμίδες, ώστε να ισορροπήσετε “ατασθαλίες” που κάνατε ή σκοπεύετε να κάνετε.
Είναι ένα ωραίο κολπάκι όταν σχεδιάζετε για παράδειγμα να βγείτε έξω για φαγητό ή να πάτε κάπου που οι πειρασμοί θα είναι πολλοί, τότε μπορείτε να φάτε τη σούπα αυτή για μεσημεριανό γεύμα και να ικανοποιηθείτε σα να έχετε φάει ένα κανονικό γέυμα, ενώ θα έχετε περιθώριο για το βράδυ να υποκύψετε σε διατροφικούς πειρασμούς.
Όλα αυτά εφόσον βρίσκεστε σε κάποιο πρόγραμμα απώλειας βάρους ώστε να ισορροπήσετε τιςς ημερήσιες θερμίδες σας.
H Ευγενία Μακρογιαννέλη είναι συλλέκτης οικογενειακών συνταγών. Ξεκίνησε το ιστολόγιο μαγειρικής Eat Yourself Greek, το καλοκαίρι του 2014 επιστρέφοντας από το Λονδίνο όπου ζούσε και εργαζότανε ως μεταφράστρια. Το Εat Yourself Greek είναι ένα ιστολόγιο αγαπημένων μεσογειακών γεύσεων, τόσο αλμυρών όσο και γλυκών. Η μαγειρική και η φωτογραφία είναι δύο πολύ αγαπημένα χόμπι που αναπτύσσονται συνέχεια μέσα από το Eat Yourself Greek. Τον Ιανουάριο του 2016 απέσπασε το βραβείο κοινού και κριτικής επιτροπής στα food blog awards που διοργανώθηκαν από το ΒΗΜΑ gourmet για την κατηγορία Best Greek Cooking in English. To γευστικό ταξίδι συνεχίζεται, μαγειρεύοντας με εποχικά υλικά, ανακαλύπτοντας τοπικές ελληνικές συνταγές και περιστασιακά επισκέψεις σε μέρη για να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο τους τόπους όσο και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους.