1 φλιτζάνι κινόα
300 γρ φρέσκο φιλέτο σολωμού
8-9 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Ξύσμα lime
Μαϊντανό, άνηθο, lemongrass
1 ξερό κρεμμύδι
10 ντοματίνια
1 μικρό κολοκύθι
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά πορτοκαλί ή κίτρινη
1 καρότο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό καθώς απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και αποδίδει υψηλό αίσθημα κορεσμού.Πλούσιο σε πρωτεΐνη γεύμα, σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και σε ωφέλιμα λιπαρά ω-3.Γεύμα χαμηλής θερμιδικής αξίας αλλά υψηλής διατροφικής περιεκτικότητας, γεγονός που το καθιστά εύκολα εντάξιμο σε ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής ακόμα και για απώλεια βάρους.
Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικό έχετε στο ψυγείο σας προκειμένου να μην υπάρξει και food waste.Επίσης, αντί για κινόα μπορείτε να βάλετε πλιγούρι και αντί για σολωμό κοτόπουλο ή γαλοπούλα φιλέτο.
Πιάτο με πολλά χρώματα, γεγονός που ιντριγκάρει και τους μικρούς μας φίλους να δοκιμάσουν!
Η Ασημένια Κούσουλα-Μακρή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου της Αθήνας και διατηρεί το Διαιτολογικό της Γραφείο στη Λιβαδειά Βοιωτίας από το 2005. Παρέχει υπηρεσίες Διαιτολογίας τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως.