Η παραπάνω συνταγή αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και υγιεινή επιλογή για σπιτική πίτσα στο λεπτό. Μείνετε μαζί μου για να δούμε τη διατροφική της αξία στο κείμενο που ακολουθεί.
Μην ανησυχείτε, η πίτσα σας δε χρειάζεται ζύμη. Αντί γι’ αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αραβική πίτα. Μάλιστα, πέραν από το χρόνο χρησιμοποιώντας αραβική πίτα πιθανόν να γλιτώσετε και θερμίδες καθώς η πίτες θα είναι πιθανόν πιο λεπτές από τη ζύμη που θα φτιάχνατε. Να θυμάστε, επιλέξτε αραβικές πίτες ολικής άλεσης καθώς περιέχουν περισσότερες φυτικές οι οποίες αυξάνουν τον κορεσμό.
Βασικό υλικό της συνταγής είναι το κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (10%). Το κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (10%) αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που συμβάλλουν στην αναδόμηση των ιστών, είναι απαραίτητες για το μυϊκό σας σύστημα και συμβάλλουν στην αύξηση του αισθήματος του κορεσμού, κάνοντας την πίτσα σας ακόμη πιο χορταστική.
Επίσης, η προσθήκη κίτρινου τυριού με χαμηλά λιπαρά (10%) θα καλύψει τις ανάγκες σας σε ασβέστιο, συμβάλλοντας έτσι στην καλή υγεία των οστών.
Η σάλτσα τομάτας και τα τοματίνια εφοδιάζουν την πίτσα σας με αντιοξειδωτικά και πιο συγκεκριμένα με λυκοπένιο. Το λυκοπένιο λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς καθώς προστατεύει από τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας. Επιπλέον έχει συσχετιστεί με προστασία έναντι του καρκίνου και κυρίως του καρκίνου του προστάτη.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όταν το τρόφιμο που περιέχει το λυκοπένιο θερμανθεί, οι τομάτες στην περίπτωσή μας, η απορρόφηση του λυκοπενίου από τον οργανισμό γίνεται καλύτερα.
Καλή απόλαυση!
Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.
Ο Κωνσταντίνος Μπακόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ιδρυτής του κέντρου εργομετρικής αξιολόγησης & βελτίωσης αθλητικής απόδοσης NutriErgo. Παρέχει τις διαιτολογικές του υπηρεσίες στο ιδιωτικό του γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.