80 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρά καρέ
8 αυγά
200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι
Το συγκεκριμένο πιάτο εκτός από την εύκολη προετοιμασία του αποτελεί και ένα πολύ θρεπτικό γεύμα.
Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που θα πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά, δηλαδή υδατάνθρακες (που προέρχονται από την πατάτα και το κρεμμύδι), πρωτεΐνες (που προέρχονται από τα αυγά) και λίπη (που προέρχονται από το ελαιόλαδο).
Ο συνδυασμός αυτών των θρεπτικών συστατικών βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου.
Επίσης, τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή πρωτεΐνη που μπορεί να αφομοιωθεί και να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των λειτουργιών του οργανισμού.
Η συνταγή αυτή είναι πλούσια σε:
Όπως είναι φανερό, πρόκειται για ένα εξαιρετικής πηγής μίκρο- και μάκρο- θρεπτικών συστατικών γεύμα, εύκολο στη παρασκευή του, αλλά προπάντων, αρκετά γευστικό!
O Γιάννης Λουκάκος είναι διάσημος, βραβευμένος chef, με πολυετή τηλεοπτική παρουσία ('Master Chef', 'Junior Master Chef', 'Dr Cook'), το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι («Ψωμί και αλάτι»), αλλά και τον δικό του χώρο σεμιναρίων μαγειρικής (TheSeminarProject). Από το καλοκαίρι του 2014 έχει την επιμέλεια λειτουργίας και του εστιατορίου «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.
Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook» (βραβείο Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς), και το «Chef από την αρχή», που απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.