4 μελιτζάνες
400 γρ κιμά άπαχο μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ( 2 τριμμένες και 2 κομμένες φέτες )
½ ματσάκι μαϊντανό
5 κ.σ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
120γρ φέτα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.γ ρίγανη
½ κ.γ κόκκινο πιπέρι (πάπρικα )
Αλάτι , πιπέρι
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας το οποίο στην συγκεκριμένη εκδοχή του, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους.Με βάση τα υλικά που περιέχει, αποτελεί σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών,φυτικών ινών,πρωτεΐνης και σιδήρου.Για όσους προτιμούν την χορτοφαγική εκδοχή, η γέμιση μπορεί να παρασκευαστεί με μανιτάρια, φακές ή άλλα λαχανικά αντί για κιμά.Για τους λάτρεις των μπαχαρικών η προσθήκη βασιλικού , δάφνης ή γαρύφαλλου μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο πιάτο.
Τα παπουτσάκια σερβίρονται συχνά σε γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Είναι ένα φαγητό που απαιτεί φροντίδα για την προετοιμασία του, κάτι που αντικατοπτρίζει την αγάπη της νοικοκυράς για την οικογένειά της.
Η Μαρία Παρίση είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος -Διατροφολόγος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχοντας εμπειρία 20 χρόνων στον τομέα της διατροφής διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην πόλη της Δράμας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής τόσο δια ζώσης όσο και από απόσταση.