Λαχανικά

Vegan φρικασέ

Ιωάννα Κατσαρόλη
30 λεπτά να διαβαστεί
vegan frikase
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό βαθύ σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε ελαφρά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τα χόρτα και 1,5 φλ περίπου νερό.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα μας μέχρι να «καθίσει» και προσθέτουμε το αλάτι, και τη μουστάρδα
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και όταν τα λαχανικά έχουν ήδη μαλακώσει προσθέτουμε τα Garden Gourmet Vegan balls μαζί με ένα φλιτζανάκι του espresso νερό με το corn flour διαλυμένο μέσα.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά το πολύ έως ότου όλα τα υλικά δέσουν μεταξύ τους.
servings
20 κομμάτια
cook
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 συσκευασία Garden Gourmet Vegan balls
  • 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλ φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 μαρούλια τρυφερά χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό χόρτα εποχής
  • ½ φλ άνηθο ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα μαλακή
  • 1 λεμόνι
  • 1 κτγ. Corn Flour
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
422
22,1%
Λιπαρά
24,6g
35,1%
Κορεσμένα λιπαρά
3,4g
17%
Σάκχαρα
22,8g
25,3%
Νάτριο
1408g
23,4%
Φυτικές Ίνες
8g
40%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρία Αρέστη
Μαρία Αρέστη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Χόρτα! Η επιτομή της της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής

  • Ένας διατροφικός θησαυρός μοναδικής σύνθεσης σε φυτοχημικά συστατικά. Συνταγή υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη βιταμίνη Κ, απαραίτητη για την πήξη του αίματος και σε αντιοξειδωτικά.
  • Μια ιδιαίτερη χορταστική πρόταση γεύματος, ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φυτικές πρωτεΐνες.
  • Η αυξημένη σύσταση σε φυτικές ίνες ενισχύει και κυρίως παρατείνει το αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του ρυθμού γαστρικής κένωσης και στην καλύτερη γλυκαιμική απόκριση.
  • Μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, που συνδυάζει έξυπνα τα αμινοξέα, βελτιώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά τους.

…Μπορούμε να συμπεριλάβουμε χόρτα εποχής και κυρίως χόρτα που φύονται άγρια στην περιοχή μας

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».

Μαρία Αρέστη
Μαρία Αρέστη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.