Η αλμυρή εκδοχή του γαλλικού τοστ αποτελεί μια πολύ χορταστική επιλογή, είτε για σνακ είτε για ελαφρύ βραδινό, αφού καλύπτει περίπου το 1/3 της ημερήσιας ενέργειας ενός ατόμου, παρέχοντας τόσο ενέργεια, όσο και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Το αυγό, το γάλα και το τυρί που περιέχονται στη συνταγή αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Α, D και ασβεστίου, που συμβάλλουν στην καλή υγεία των οστών. Το ελαιόλαδο, που χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα του ψωμιού, περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, για τα οποία στη βιβλιογραφία υπάρχουν πληροφορίες για την καρδιοπροστατευτική τους δράση.
Η συνταγή υστερεί στην ποσότητα φυτικών ινών που παρέχει. Μπορείτε, όμως, να την αυξήσετε αντικαθιστώντας το ψωμί με κάποιο πολύσπορο ή ολικής άλεσης, καθώς τα προϊόντα αυτά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Για τον ίδιο σκοπό, θα μπορούσατε ακόμη να προσθέσετε κάποια λαχανικά, σαν συνοδευτικό.
Αν επιλέξετε κάποιο τυρί χαμηλών λιπαρών και βραστή γαλοπούλα, μειώνετε το περιεχόμενο λίπος της συνταγής.
Αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά παρέχει και αρκετές θερμίδες. Επομένως, καλό θα ήταν να μην αποτελεί μία καθημερινή επιλογή. Ωστόσο αποτελεί μια καλή επιλογή σε μια δύσκολη μέρα, η οποία θα περιλαμβάνει έντονη φυσική δραστηριότητα.
Ο Αλέξης Επιθυμίαδης είναι το πρόσωπο πίσω από το food blog Always Hungry. Η μεγάλη του αγάπη για το φαγητό και τις ξεχωριστές γεύσεις τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαφορετικού blog μαγειρικής με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν θέλετε να βρείτε συνταγές που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ή παραδοσιακές συνταγές με δημιουργική εκτέλεση, αρκεί να επισκεφτείτε το alwayshungry.gr.