Διατηρείται στο ψυγείο, καλυμμένο, για 4 ημέρες!
Για φόρμα 24cm
Για την επικάλυψη:
Από την ονομασία και μόνο καταλαβαίνουμε, ότι μιλάμε για ένα χειμωνιάτικο γιορτινό κεικ!
Με την προσθήκη χαρουπάλευρου, το κέικ αυτό σας προσφέρει φυτικές ίνες, που αγαπάνε το πεπτικό σας σύστημα, άλλα και πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως φυτικό ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β!
Η παρουσία γιαουρτιού προσδίδει στο γλυκό, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη D για γερά οστά.
Το τζίντζερ θα δώσει στο γλυκό μια ξεχωριστή γεύση, αλλά και αντιοξειδωτικά.
Επιπλέον, η μαλακή φυτική μαργαρίνη περιέχει «καλά» πολυακόρεστα λιπαρά, σημαντικά για την υγεία της καρδιάς!
Να θυμάστε ώστοσο, ότι πρόκειται για ένα γιορτινό γλύκισμα που δεν παύει να έχει υψηλή θερμιδική πυκνότητα λόγω και της επικάλυψης, επομένως απολαύστε το παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας, με προσοχή στη μερίδα που καταναλώσετε!
Καλή απόλαυση!
Η Αγγελική Καλαμπόκα, για τους φίλους Κίκα, είναι το άτομο που πειραματίζεται, δοκιμάζει, μαγειρεύει και αποτυπώνει τις εμπειρίες του στο food blog CooKika.
H Μαρία Ζερβού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον επαγγελματική εξειδίκευση (Master Practitioner) στις διατροφικές διαταραχές. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ξεκινάω Διατροφή, Έτοιμοι; Πάμε!» των εκδόσεων medNutrition. Διατηρεί αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στο Λουτράκι και συνεργασία με διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα.