Γλυκά

Pancakes στο airfryer

Μαριλένα Πετράκου
20 λεπτά λεπτά να διαβαστεί
pancakes
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και αρχίζεις να προσθέτεις σταδιακά όλα τα υλικά, όσο ανακατεύεις απαλά. Το μίγμα θέλουμε να είναι σχετικά σφιχτό και ομογενοποιημένο, οπότε μπορείς να προσαρμόσεις το γάλα και αλεύρι για να πετύχεις την υφή που θέλεις.
  2. Γεμίζεις φορμάκια σιλικόνης για airfryer και ψήνεις στους 180 βαθμούς. Μπορείς να τα γυρίσεις στην μέση του ψησίματος για ομοιόμορφο ψήσιμο. Επίσης, γίνονται πολύ αφράτα στο αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο.
servings
6-7
cook
ΥΛΙΚΑ

2 ώριμες μπανάνες

2 αυγά

250 ml γάλα 2% (ή γάλα αμυγδάλου)

~ 120 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

κανέλα

Προτεινόμενα υλικά για το σερβίρισμα : τυρί αλειφώμενο (πχ τυρί κρέμα), φρούτα, φυστικοβούτυρο, μέλι, ξηροί καρποί

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
150
7,5%
Λιπαρά
5g
7,14%
Κορεσμένα λιπαρά
1,7g
8,5%
Σάκχαρα
7g
7,8%
Νάτριο
67g
2,8%
Φυτικές Ίνες
3g
12,5%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Τα pancakes αυτά είναι μια θρεπτική επιλογή για ένα πλήρες πρωινό γεύμα αλλά μπορούν να έχουν και την θέση ενός ολοκληρωμένου σνακ.Μπορείς να φτιάξεις αλμυρή και γλυκιά εκδοχή ανάλογα την διάθεση σου. Για ένα χορταστικό πρωινό προτίμησε στην αλμυρή εκδοχή τους, ενώ για ένα γλυκό σνακ συνδύασε τα με φυστικοβούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.Είναι ιδανικό σνακ για όλη την οικογένεια με απλά υλικά που μπορούν να βρεθούν στο σπίτι, ενώ είναι εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία.

 

 

Μαριλένα Πετράκου
Μαριλένα Πετράκου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η Μαριλένα Πετράκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με επιμορφωτική εκπαίδευση στην εξατομικευμένη και στην κλινική διατροφή. Είναι ανεξάρτητος συνεργάτης του medNutrition και διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Κερατσίνι