Προσθέτεις την αλεσμένη γλυκοπατάτα σε μπολ, μαζί με το κακάο και ανακατεύεις.
Προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου και το βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου (Πρόσεξε να είναι από 100% πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς).
Ανακατεύεις καλά και όταν το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί το ρίχνεις σε πυρέξ που έχεις βουτυρώσει ή που έχεις βάλει λαδόκολλα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 20' και είναι έτοιμο!
250 γρ γλυκοπατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη
120 γρ βούτυρο ξηρών καρπών
80 γρ σιρόπι σφενδάμου
50 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη
Το Brownie γλυκοπατάτας αποτελεί μία θρεπτική εκδοχή του κλασικού brownie, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.Είναι ιδανικό για τους λάτρεις του γλυκού, καθώς αποτελεί μία επιλογή χαμηλής θερμιδικής αξίας.Φτιάχνεται μόλις με 4 υλικά και απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
Το βούτυρο ξηρών καρπών, προσδίδει φυτική πρωτεΐνη και ω-6 λιπαρά οξέα. Ωστόσο, προσοχή στην επιλογή! Καλό θα ήταν να αναγράφει πως είναι από 100% πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς.
Αποτελεί μία πιο υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια! Μπορείς να το αξιοποιήσεις και σαν σνακ μαζί με φρούτο ή χυμό ή και να συνοδεύσεις με αυτό το καφεδάκι σου.
Η Εύα Τσάκου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Έχει εργαστεί στο τμήμα εταιρικής επικοινωνίας και marketing του medNutrition και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες στο νεοσύστατο διαιτολογικό της γραφείο στη Νέα Σμύρνη.