Συνταγές

Tuna Sandwich με ψωμί Παπαδοπούλου χωρίς Γλουτένη

Μαρία Κίτσου
1 λεπτό να διαβαστεί
tuna sandwich
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον τόνο, το τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, την κάπαρη, την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε το μείγμα μας πάνω σε μια φέτα ψωμί και ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
  3. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά. Εναλλακτικά αν έχουμε air fryer βάζουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου.
servings
1
cook
ΥΛΙΚΑ

2 φέτες ψωμί Παπαδοπούλου χωρίς γλουτένη πολύσπορο

30 γρ. μοτσαρέλα

1 κ.σ. τυρί κρέμα light

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 κ.γλ. κάπαρη

1 κ.γλ. μουστάρδα

100 γρ. τόνο σε νερό

 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Είναι γνωστό πως τα αλλαντικά πρέπει να απουσιάζουν από το διαιτολόγιο μας. Έτσι, μια καλή εναλλακτική για τα τοστ και τα σάντουιτς μας γενικότερα, αποτελεί ο τόνος. Μια επιλογή, από την οποία αναμφίβολα απουσιάζουν  τα υψηλά ποσοστά κορεσμένων λιπαρών οξέων και χοληστερίνης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Επιπλέον, ο τόνος περιέχει σημαντικές ποσότητες δοκοξαενοϊκού οξέος DHA, ένα ω-3 λιπαρό οξύ, που συμβάλλει ευεργετικά  σε πολλές πτυχές της υγείας μας, από τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα έως την καρδιά.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.