Προτάσεις χορηγών

Κοτόπουλο μιλανέζα με πιλάφι

17 Σεπτεμβρίου 2015
18996 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Κοτόπουλο μιλανέζα με πιλάφι

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 30', Μαγείρεμα: 75'

Υλικά για 8 άτομα:

  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο, 2 κιλά περίπου
  • Χυμό λεμονιού
  • 1 καρότο
  • 1 ματσάκι αρωματικά χόρτα (μαϊντανό, σέλινο, θυμάρι κ.ά.)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 4-5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 2 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με τα αρωματικά χόρτα, το καρότο και το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σουρώνουμε το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο και κρατάμε στην άκρη 1½ φλιτζάνι για τη σάλτσα. Το υπόλοιπο το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, (πρέπει να είναι σχεδόν 4 φλιτζάνια αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό).

Ξαναβράζουμε το ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι. Το αφήνουμε να σιγοβράζει με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο, λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα και το ζωμό του κοτόπουλου που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας ζωηρά.

Ρίχνουμε (αν θέλουμε) τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους. Ξεκοκκαλίζουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τα ψαχνά σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε σε μερίδες το κρέας, μοιράζουμε δίπλα του το ρύζι και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα. Την υπόλοιπη τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.