200 γρ. Φακές (άβραστη ποσότητα)
200 γρ. Λαζάνια
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες (περίπου 80γρ.)
1 μεσαίο κολοκύθι (περίπου 250γρ.)
1 μεσαίο κρεμμύδι (περίπου 120 γρ.)
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Άλλα μπαχαρικά επιλογής
Ένα πολυ ευκολο και παραλληλα θρεπτικό μεσημεριανό ή και βραδινό. Αποτελεί μια πιο υγιεινή εκδοχή των δημοφιλών λαζανιων ή αλλων ζυμαρικών στο φουρνο. Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα εντάξουν στη διατροφή τους τις φακές άτομα που δεν τις προτιμουν. Η μέθοδος παρασκευης ενός τροφίμου μπορεί να διαφοροποιήσει κατά πολύ τη γευση του και τελικά την εικόνα που έχουμε για αυτό.
Σε όσους λοιπόν δεν αρέσουν οι φακες καλό είναι να δοκιμάσουν τη συνταγή αυτή. Αποτελεί μια επιλογή κοντά στην παραδοσιακή αλλά ταυτόχρονα εναλλακτική. Είναι χαμηλή σε λιπαρά, πλουσια σε ιχνοστοιχεία και ικανοποιητική σε πρωτεΐνη φυτικης προέλευσης. Καλυπτει σε σημαντικό βαθμό τις ημερήσιες ανάγκες μας σε σιδηρο και φυτικές ίνες. Η προετοιμασία του ειναι πολυ ευκολα με μικρή διάθεση χρόνου.
Η Ελένη Καλογήρου είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και έχει εξειδικευτεί στη Παιδιατρική Διατροφή και τη Διατροφή με βάση την ανάλυση DNA.