Ζυμαρικά

Βίδες με Φέτα και Ελιές

Μαρίνα Πόγκα
30 λεπτά λεπτά να διαβαστεί
vides me feta kai elies
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά.
  3. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
  4. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  5. Συνεχίζουμε με την κάπαρη, τις ελιές, την ρίγανη και τον μαϊντανό.
  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  8. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Όσο για το αλάτι δεν αίμα σίγουρη ότι το χρειάζεται γιατί οι ελιές, η κάπαρη και η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρά.

Δοκίμασε πρώτα πριν πάρεις την αλατιέρα στο χέρι.
(Αν θέλεις να ξαλμυρίσεις τις ελιές και την κάπαρη, ξέπλυνέ τες καλά κάτω από το νερό ή βύθισέ τες σε νερό για λίγη ώρα).

Απόλαυσέ τα ζεστά ή κρύα.

servings
4-6
cook
ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. Βίδες
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 Κόκκινη Πιπεριά ψιλοκομμένη
12 Ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
2 κ. Σ. Κάπαρη
150 γρ. Φέτα με χαμηλά λιπαρά
1 κουτ. Σούπας φρέσκια ρίγανη (αν δεν έχετε βάζετε και ξερή στη μισή ποσότητα)
1/2 ματσάκι μαϊντανο ψιλοκομμένο
5 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
382,58
19,1%
Λιπαρά
23,84g
34%
Κορεσμένα λιπαρά
0g
0%
Σάκχαρα
0,18g
0,2%
Νάτριο
1,22g
0,05%
Φυτικές Ίνες
0,32g
1,33%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Τα ζυμαρικά αποτελούσαν ανέκαθεν μια εύκολη και αγαπητή λύση φαγητού για όλη την οικογένεια. Ταυτόχρονα όμως είναι και από τα πιο «παρεξηγημένα» τρόφιμα, καθώς έχουν αποτυπωθεί  στη συνείδηση των περισσοτέρων ως ένα  φαγητό με υψηλή θερμιδική αξία και φτωχό σε θρεπτικά συστατικά.Ας μη ξεχνάμε ότι η θερμιδική αξία εξαρτάται σημαντικά από την ποσότητα κατανάλωσης και από την φύση της συνταγής.

Προτίμησε τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως για περισσότερες φυτικές ίνες.Μαγειρεψε τα με συνταγές που περιλαμβάνουν μια πηγή πρωτεΐνης (θαλασσινά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, κοτόπουλο κ.λ.π.) για μεγαλύτερη θρεπτική αξία του πιάτου και καλύτερο κορεσμό.Χρησιμοποίησε μέτρια ποσότητα ελαιολάδου αντί για βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.

Διάλεξε συνταγές με λαχανικά και μυρωδικά για μεγαλύτερη θρεπτική αξία, περισσότερη γεύση και καλύτερο κορεσμό.

Μαρίνα Πόγκα
Μαρίνα Πόγκα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Η Μαρίνα Πόγκα είναι κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος  απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2001) καθώς και  απόφοιτη  του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Αθηνών (1997).  Από το 2003 παρέχει τις υπηρεσίες της στο προσωπικό διαιτολογικό της γραφείο στην Ελευσίνα αλλά και εξ αποστάσεως (online) στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.