Σαλάτες

Παντζαροσαλάτα με Ντρέσινγκ Μέντας

Στέλλα Μορφογιάννη
40' λεπτά να διαβαστεί
pantzarosalata
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ και δουλεύουμε καλά, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο μίγμα. Nοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα στεγνώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220 °C, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να βράσουμε τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βράζουμε τα φασολάκια για 10 λεπτά στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τέλος, καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, τα φασολάκια, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα φύλλα των σαλατικών και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα και σερβίρουμε.
servings
Για 4 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

500 γρ παντζάρια

250 γρ. πράσινα στρογγυλά φασολάκια

1/4 φλιτζανιού κουκουναρι

1/4 φλιτζανιού ξανθή σταφίδα

2 φλιτζάνια φύλλα από πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας (μαρούλι σαλάτα, σπανάκι)

1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουτ. της σούπας λιωμένο σκόρδο

1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι

50 ml ελαιόλαδο

200 γρ cottage cheese

Ελιές

Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
275
13,8%
Λιπαρά
17g
24,3%
Κορεσμένα λιπαρά
2g
10%
Σάκχαρα
18g
20%
Νάτριο
0,137g
5,7%
Φυτικές Ίνες
6g
25%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Νόστιμη, δροσερή σαλάτα, πλούσια σε:

  • Αντιοξειδωτικά
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Φυλλικό οξύ

Σε συνδυασμό με το τυρί αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διατροφικά γεύμα.

Στέλλα Μορφογιάννη
Στέλλα Μορφογιάννη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διαιτολόγος Διατροφολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων. Παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες δια ζώσης σε Λάρισα και Φάρσαλα αλλά κι εξ αποστάσεως.