Ψάρι

Φιλέτο Τσιπούρας με Ντομάτες και Ελιές

Φωτεινή Καρμανιώλου
30 λεπτά λεπτά να διαβαστεί
fileto tsipouras
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C.
  2. Διπλώστε τέσσερα κομμάτια περγαμηνής στη μέση, μεγαλώστε τα ώστε να χωρέσουν το ψάρι και σφραγίστε. Τοποθετήστε ένα φιλέτο ψαριού σε κάθε κομμάτι περγαμηνής, δίπλα στην πτυχή σε κάθε κομμάτι χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο σε φέτες και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σοτάρετε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, την κάπαρη και τις ελιές.
  4. Μοιράζετε το μείγμα εξίσου πάνω από κάθε ψάρι. Γεμίστε κάθε φιλέτο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και 2 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι.
  5. Διπλώστε το λαδόκολλα πάνω από το ψάρι και κάντε μικρές, σφιχτές, επικαλυπτόμενες πτυχές κατά μήκος της εξωτερικής άκρης για να σφραγίσετε το πακέτο.
  6. Τοποθετούμε κάθε πακέτο σε ένα ταψί και το βάζουμε στον ζεστό φούρνο να ψηθεί για 15 λεπτά.
  7. Μεταφέρετε τα πακέτα σε 4 πιάτα, κόψτε το πάνω μέρος κάθε πακέτου με ένα μαχαίρι και ανοίξτε απαλά αφήνοντας τον ατμό να βγει. Σερβίρετε αμέσως.
servings
Για 4 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 4  φιλέτα τσιπούρας (170g το καθένα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση (150 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 8 ελιές χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 8 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
218
10,9%
Λιπαρά
14g
20%
Κορεσμένα λιπαρά
2g
11%
Σάκχαρα
4g
4,4%
Νάτριο
0,053g
2,2%
Φυτικές Ίνες
1g
4%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Φωτεινή Καρμανιώλου
Φωτεινή Καρμανιώλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Μια εύκολη συνταγή για υγιεινό ψάρι για ένα απολαυστικό ελαφρύ γεύμα. 

Διατροφική Αξία Τσιπούρας

Ω-3 Λιπαρά οξέα

Η τσιπούρα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σχέση με άλλα λευκά ψάρια και για αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμη πηγή των «καλών» ωμέγα-3 λιπαρών και συγκεκριμένα πηγή των πολύτιμων λιπαρών οξέων EPA και DHA.

Λιποδιαλυτές Βιταμίνες

Επιπλέον επειδή ακριβώς περιέχει περισσότερο λίπος, από άλλα λευκά ψάρια, αποτελεί επίσης πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Ε και D.

Χαμηλές θερμίδες

Ωστόσο, καθώς η τσιπούρα περιέχει λιγότερα λιπαρά από άλλα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν την γραμμή τους, αποδίδοντας συγκριτικά λιγότερες θερμίδες.

Φωτεινή Καρμανιώλου
Φωτεινή Καρμανιώλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Φωτεινή Καρμανιώλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και διατηρεί το Διαιτολογικό της Γραφείο στο Βαθύ της Σάμου από το 2015. Η φιλοσοφία της είναι πως "Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους και θεραπεία δεν έχει περιθώρια απαγορεύσεων αλλά ανάγκη την εφαρμογή προϋποθέσεων".

Φωτεινή Καρμανιώλου
Φωτεινή Καρμανιώλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Φωτεινή Καρμανιώλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και διατηρεί το Διαιτολογικό της Γραφείο στο Βαθύ της Σάμου από το 2015. Η φιλοσοφία της είναι πως "Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους και θεραπεία δεν έχει περιθώρια απαγορεύσεων αλλά ανάγκη την εφαρμογή προϋποθέσεων".