4 φιλέτα τσιπούρας (170g το καθένα)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1/3 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση (150 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
8 ελιές χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
8 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Μια εύκολη συνταγή για υγιεινό ψάρι για ένα απολαυστικό ελαφρύ γεύμα.
Η τσιπούρα έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σχέση με άλλα λευκά ψάρια και για αυτό μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμη πηγή των «καλών» ωμέγα-3 λιπαρών και συγκεκριμένα πηγή των πολύτιμων λιπαρών οξέων EPA και DHA.
Επιπλέον επειδή ακριβώς περιέχει περισσότερο λίπος, από άλλα λευκά ψάρια, αποτελεί επίσης πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών Ε και D.
Ωστόσο, καθώς η τσιπούρα περιέχει λιγότερα λιπαρά από άλλα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν την γραμμή τους, αποδίδοντας συγκριτικά λιγότερες θερμίδες.
Η Φωτεινή Καρμανιώλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης και διατηρεί το Διαιτολογικό της Γραφείο στο Βαθύ της Σάμου από το 2015. Η φιλοσοφία της είναι πως "Η σωστή διατροφή για απώλεια βάρους και θεραπεία δεν έχει περιθώρια απαγορεύσεων αλλά ανάγκη την εφαρμογή προϋποθέσεων".