Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διατροφικές αναλύσεις για αυτή τη συνταγή, μόνο που περιέχει τα πλούσια σε ω3 γαυράκια αρκεί. Ο γαύρος σα μικρό και ταπεινό ψαράκι δεν έχει φόβο να έχει βαρέα μέταλλα και μπορεί άφοβα να καταναλωθεί από παιδιά και εγκύους. Αποτελεί επίσης πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου και φωσφόρου.
Μπορείτε να καταναλώσετε το γαύρο μαγειρεμένο στο γκριλ μεσημέρι και βράδυ σε συνδασμό με βραστή ή ωμή σαλάτα. Αν προσθέσετε μια βραστή πατάτα ή 2 φέτες ψωμί θα αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
H Ευγενία Μακρογιαννέλη είναι συλλέκτης οικογενειακών συνταγών. Ξεκίνησε το ιστολόγιο μαγειρικής Eat Yourself Greek, το καλοκαίρι του 2014 επιστρέφοντας από το Λονδίνο όπου ζούσε και εργαζότανε ως μεταφράστρια. Το Εat Yourself Greek είναι ένα ιστολόγιο αγαπημένων μεσογειακών γεύσεων, τόσο αλμυρών όσο και γλυκών. Η μαγειρική και η φωτογραφία είναι δύο πολύ αγαπημένα χόμπι που αναπτύσσονται συνέχεια μέσα από το Eat Yourself Greek. Τον Ιανουάριο του 2016 απέσπασε το βραβείο κοινού και κριτικής επιτροπής στα food blog awards που διοργανώθηκαν από το ΒΗΜΑ gourmet για την κατηγορία Best Greek Cooking in English. To γευστικό ταξίδι συνεχίζεται, μαγειρεύοντας με εποχικά υλικά, ανακαλύπτοντας τοπικές ελληνικές συνταγές και περιστασιακά επισκέψεις σε μέρη για να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο τους τόπους όσο και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους.