Το μοσχάρι αποτελεί μια πλούσια πηγή αμινοξέων και μετάλλων. Καλύπτει σημαντικό ποσοστό σιδήρου σε υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Ένα ακόμη συστατικό του μοσχαριού είναι το σελήνιο με αντιοξειδωτικές ικανότητες.
Επίσης, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικά της Β12 που εντοπίζεται κυρίως σε ζωικά προϊόντα. Το μοσχάρι είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος το οποίο δεν είναι ορατό για να μπορεί να αφαιρεθεί γι αυτό συστήνεται η κατανάλωσή του μία φορά στις δεκαπέντε μέρες.
Τα δαμάσκηνα προσθέτουν πέρα από γεύση και θρεπτική αξία στο πιάτο αφού είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης C.
Το κρεμμύδι είναι πηγή φλαβονοειδών όπως η κερκετίνη και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών. Επιπλέον, εμφανίζει αντικαρκινική δράση.
Η ντομάτα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, Καλίου και Μαγγανίου. Επίσης είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη Ε (α – τοκοφερόλη), θειαμίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φολικό, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο. Διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση την οποία την οφείλει κυρίως στην υψηλή της περιεκτικότητα σε λυκοπένιο.
Η κανέλα βοηθάει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου, την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων κι έχει αντιθρομβωτική δράση. Επιπλέον καταπολεμά μικρόβια ωμών τροφών όταν μαγειρεύεται μαζί με αυτά.
Συνοψίζοντας, το παραπάνω πιάτο είναι θρεπτικό και ισορροπημένο που μπορεί να καταλανώνεται στα πλαίσια μιας υγειινής διατροφής.
H Κατερίνα Θεολόγου είναι Ιστορικός Τέχνης με Master στη Μουσειολογία και πλέον μαμά δύο αγοριών. Το πάθος της για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική εξελίχτηκε σιγά-σιγά μέσα από συνεχείς πειραματισμούς με διαφορετικές τεχνικές, ασυνήθιστα και μη υλικά, έρευνα, παρακολούθηση σεμιναρίων μαγειρικής, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή των παιδιών και της οικογένειας.
Τα ενδιαφέροντά της, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, φωτογραφία και γράψιμο ενώθηκαν όλα μαζί στη δημιουργία του blog της «Delightful Area» (ο Χώρος της Απόλαυσης) www.delightfularea.com που διατηρεί ανελλιπώς από το Δεκέμβριο του 2010. Μέσω του blog της έχει δώσει ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και έχει αποσπάσει διακρίσεις σε μεγάλους διαγωνισμούς (ΒΗΜΑgourmet Food Blog Awards 2015, Βραβείο Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ).