Κοτόπουλο

Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Ειρήνη Κωνσταντινίδου
1 λεπτό να διαβαστεί
biftekia galopoylas
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  2. Έπειτα χωρίζουμε το μίγμα μας σε 10 μερίδες και πλάθουμε σε μπιφτέκια.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα.
servings
Για 10 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας

2 ασπράδια αυγού

100γρ νιφάδες βρώμης

20 γρ ξύδι

1 καρότο τριμμένο

1 κρεμμύδι

1 κ.γλ πάπρικα

1 κ.γλ αλάτι

1 κ.σ ελαιόλαδο

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Ένα εύκολο γεύμα το οποίο λόγω των πρωτεϊνών μας βοηθάει στον κορεσμό και στην απώλεια βάρους

Θρεπτική αξία Γαλοπούλας

Το κρέας της γαλοπούλας έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε σίδηρο, φώσφορο και κάλιο και περιέχει βιταμίνες Β6 και Β2

Θρεπτική αξία Βρώμης

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης

Συνοδευτικό

Συνοδεύονται πολύ ωραία με λαχανικά και ενδείκνυται για όσους προσέχουν την διατροφή τους καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά

Ειρήνη Κωνσταντινίδου
Ειρήνη Κωνσταντινίδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc.

Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Έχει αποκτήσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με τίτλο «Η Διατροφή στην Υγεία και στην Νόσο» και πλέον δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.