Γλυκά

Μπισκότα Γεμιστά με Κρέμα Πορτοκαλιού

Μαρία Κίτσου
1 λεπτό να διαβαστεί
biskota me gemisi portokalioy
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τοποθετούμε τα μισά μπισκότα σε μια φόρμα.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν φλαουρ και το μέλι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.

  3. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα στη φόρμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα.

  4. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

  5. Βουτάμε τα σαντουιτσάκια σε λιωμένη κουβερτούρα από τη μία μεριά και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο.

servings
12
cook
ΥΛΙΚΑ

24 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ  Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

500 ml χυμό πορτοκάλι

40 γρ. κορν φλαουρ

100 γρ. κουβερτούρα

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Ένα από τα πιο δημοφιλή αλλά και αγαπημένα φρούτα της οικογένειας των εσπεριδοειδών είναι το πορτοκάλι.

Μπορεί  εύκολα να χαρακτηριστεί ως ο άρχοντας της βιταμίνης C, μιας βιταμίνης με σπουδαία αντιοξειδωτικά οφέλη για την προστασία από το οξειδωτικό στρες, καθώς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο, κυρίως για άτομα με υπέρταση, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ενώ περιέχουν ίχνη νατρίου.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις πλούσιες φυτικές ίνες που δεσπόζουν στο μικρό τους όγκο, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αλλά και μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης.

Επιπλέον, αν και τα πορτοκάλια περιέχουν σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη, παρουσιάζουν ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη χάρη στις φυτικές ίνες και στις πολυφαινόλες, που εξισορροπούν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.