Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για την επικάλυψη
Η μηλόπιτα αποτελεί μία υγιεινή επιλογή για πρωινό και ακόμα καλύτερα στη light εκδοχή της χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και αυγά Μπορείτε να καταναλώστε 1 μέτριο κομμάτι μηλόπιτα και να το συνοδέψτε με 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι ή 1 ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
Το μήλο, το οποίο αποτελεί και το βασικό συστατικό της, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες αποτελούν αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύοντας τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες. Περιέχει βιταμίνες, φυτικές ίνες και βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.
Η συγκεκριμένη συνταγή μηλόπιτας περιέχει καρύδια και φουντούκια προσθέτοντας οφέλη για την υγεία καθώς περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα καρύδια συγκεκριμένα είναι μία καλή πηγή ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων και αποτελούν ασπίδα για τις αρτηρίες και για την καρδιά.
Οι σπόροι Chia θεωρούνται ως υπερτροφή καθώς, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα αλλά και σε φυτικές ίνες βοηθώντας έτσι να επέλθει πιο γρήγορα το αίσθημα κορεσμού.
Οι χουρμάδες που περιέχονται στη μηλόπιτα, αποτελούν καλή πηγή βιταμινών (όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Α και βιταμίνη Κ), ασβεστίου, σιδήρου, καλίου και μαγνησίου. Επίσης, βοηθούν στην υγεία των οστών, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της αναιμίας.
Τα μπαχαρικά που περιέχει η συνταγή της μηλόπιτας και συγκεκριμένα η κανέλα έχει βρεθεί ότι έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου σε άτομα με διαβήτη.
Τέλος, τα ξερά δαμάσκηνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, κάλιο και σίδηρο.
Μπορείτε να καταναλώστε 1 μέτριο κομμάτι μηλόπιτα χωρίς τύψεις, εφόσον αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα διατροφικά οφέλη τα οποία προσφέρει.
Η Ευαγγελία Βλασσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι προγραμματίστρια και δουλεύει στον τραπεζικό τομέα. Είναι η μαμά δύο υπέροχων μικρών κοριτσιών. Ο ερχομός του πρώτου της παιδιού την έκανε να θέλει να προσφέρει στην οικογένειά της ό,τι το καλύτερο. Αυτό ανάμεσα σε άλλους τομείς, έχει να κάνει και με τη διατροφή καθώς πάντα ήταν οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Η μαγειρική υπήρχε στη ζωή της από πολύ νωρίς. Θυμάται πως όταν δοκίμαζε κάτι και της άρεσε πάντα ρωτούσε «πώς το έκανες;». Οι συνταγές που παρουσιάζει είναι δικές της και όχι παραλλαγές άλλων. Στόχος της εκτός από το εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα, είναι η ορθή χρήση υλικών, ο εύκολος και γρήγορος τρόπος μαγειρέματος καθώς και ο σωστός συνδυασμός των τροφικών ομάδων. Τέλος, θεωρεί ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Τα υγιεινά φαγητά μπορούν να είναι και πολύ νόστιμα!