Συνταγές

Σαλάτα Caprese σε Crackers

Μαρία Κίτσου
1 λεπτό να διαβαστεί
salata caprese
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφού κόψουμε τη ντομάτα σε φέτες τη τοποθετούμε πάνω στα cream crackers.
  2. Κόβουμε και τη μοτσαρέλα σε φέτες και τη τοποθετούμε ανάμεσα στις φέτες ντομάτας.
  3. Γαρνίρουμε από πάνω με pesto.
servings
1
cook
ΥΛΙΚΑ

2 cream crackers Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη

60 γρ. φρέσκια mozzarella

1 μέτρια ντομάτα

2 κ.γλ. pesto

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Ψάχνεις ένα νόστιμο σνακ ή ελαφρύ βραδινό;Δοκίμασε λοιπόν αυτή την εκδοχή  της σαλάτας caprese. Ειδικά αν σου αρέσει ο συνδυασμός πέστο και μοτσαρέλα, θα την αγαπήσεις!

Άλλωστε από τη μια, η μοτσαρέλα είναι ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά, αποτελώντας ταυτόχρονα σπουδαία πηγή ασβεστίου. Εάν οφείλεις να είσαι προσεκτικός στη πρόσληψη αλατιού, είναι το κατάλληλο τυρί, αποδίδοντας έως και 50% λιγότερο αλάτι στην ίδια ποσότητα σε αντιστοιχία με άλλα τυριά, όπως η παρμεζάνα. 

Από την άλλη, η πέστο, πλούσια σε ελαιόλαδο, αποτελεί σύμμαχο ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Βέβαια, και τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας, όπως το σκόρδο, το κουκουνάρι και ο βασιλικός, αποτελούν σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών που αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου και όχι μόνο.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.