Συνταγές

Φυτικό Σνίτσελ με Μανιτάρια A La Creme

Μαρία Κίτσου
1 λεπτό να διαβαστεί
vegan snitsel
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα σνιτσελ μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
  2. Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι το τσιγαρίζουμε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Μόλις γίνει διάφανο αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα  υλικά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά όλο το γάλα, με προσοχή ώστε να μην σβολιάσει η κρέμα μας.
  6. Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  7. Βάζουμε στο μίγμα το νηστίσιμο τυρί, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ότι μπαχαρικά μας αρέσουν και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε τα Garden Gourmet Vegan Schnitzel μαζί με τα με μανιτάρια a la bechamel.

*Αν η κρέμα δεν βγει πηκτή τότε προσθέτουμε 2 κ.γλ. κορν φλαουρ σε λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

servings
3
cook
ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία Garden Gourmet Vegan Schnitzel

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

30 γρ. αλεύρι

350 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

300 γρ. μανιτάρια

50 γρ. νηστίσιμο τυρί

Μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά αρεσκείας

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Μήπως έχεις αποφασίσει να αποφεύγεις τη κατανάλωση κρέατος; Παρόλα αυτά, σε προβληματίζει το κομμάτι των θρεπτικών συστατικών  που ίσως στερηθείς;

Μην ανησυχείς, υπάρχουν επιλογές ισάξιες που μπορείς να εντάξεις στο διατροφικό σου πλάνο και να παραμείνεις υγιής. Τα μανιτάρια, για παράδειγμα, έχουν χαρακτηρισθεί  ως το κρέας των χορτοφάγων. Εξασφαλίζουν τη πρόσληψη πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχες με του κρέατος, χωρίς όμως να σε επιβαρύνουν με τα λιπαρά και τη χοληστερόλη.

Παράλληλα, τα μανιτάρια, αν και τρόφιμο φυτικής προέλευσης, περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β12. Μια βιταμίνη, απαραίτητη για την υγεία του ανοσοποιητικού, τη ομαλή ανάπτυξη των νεύρων  και  του εγκεφάλου, καθώς και τη μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης μεγαλοβλαστικής αναιμίας. Τέλος, όλα τα παραπάνω, έρχεται να συμπληρώσει η υψηλή περιεκτικότητα τους σε σίδηρο, καθιστώντας τα την ιδανική επιλογή για μια χορτοφαγική διατροφή.

Επομένως, μπορείς να συνδυάσεις το φυτικό σνίτσελ στο πιο απολαυστικό, θρεπτικό συνδυασμό, με μανιτάρια αλά κρεμ.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.

Μαρία Κίτσου
Μαρία Κίτσου Επιστήμονας Τροφίμων και Διατροφής

Η Μαρία Κίτσου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμες Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπηστήμιο Αθηνών και πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε Διαιτολογικό Γραφείο στο Παγκράτι.