Οι μερίδες που σερβίρονται σήμερα στους χώρους μαζικής εστίασης όπως π.χ. τα εστιατόρια και τα φαστ-φουντ, είναι 2 έως και 5 φορές μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες. Μάλιστα, συχνά οι μερίδες αντιστοιχούν σε δυο άτομα. Για το λόγο αυτό, η μερίδα εστιατορίου δε θα πρέπει να ταυτίζεται με την ενδεδειγμένη, ενώ για να φάτε λιγότερο, μπορείτε να μοιράζεστε το πιάτο σας με ένα άλλο άτομο, είτε αφορά το πρωινό σας γεύμα, είτε και τα υπόλοιπα της ημέρας.
Προσοχή στις μερίδες
Επιπλέον, όταν έχετε τελειώσει το γεύμα σας, για να αποφεύγετε άσκοπα τσιμπολογήματα και για να μην τρώτε μηχανικά, απομακρύνετε το σερβίτσιο από μπροστά σας ή γεμίστε ξανά το πιάτο σας με σαλάτα. Τέλος, προκειμένου, να ελέγξετε πιο αποτελεσματικά την ποσότητα του φαγητού, καλό θα ήταν να μη φτάνετε στο εστιατόριο πεινασμένοι.
Τι γίνεται με το αλκοόλ;
Τα αλκοολούχα ποτά έχουν αρκετές θερμίδες, οι οποίες μάλιστα δε μας «χορταίνουν», καθώς τα ροφήματα, συνήθως, δεν προκαλούν κορεσμό.
Για το λόγο αυτό, προτιμήστε να σερβίρετε το ποτό σας σε ψηλό ποτήρι, γιατί το χαμηλό ποτήρι ξεγελά ακόμα και τους πιο έμπειρους μπάρμαν, όπως βρέθηκε σε σχετική έρευνα. Επιπλέον, για να μην παρασύρεστε καλό θα ήταν να γεμίζετε το ποτήρι σας μόνο όταν έχει αδειάσει και για να «γλυτώσετε» θερμίδες φροντίστε να αραιώνετε το ποτό σας με νερό ή/και με σόδα.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το αλκοόλ μπορείτε συμπληρώσετε το quiz: