Για τα σπαγγέτι
500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. ντομάτες κονκασέ
20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
35 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
2 γρ. ρίγανη
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
2 αυγά
7 γρ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
350 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Είναι ένα πιάτο όπου συνδυάζονται οι σύνθετοι υδατάνθρακες με τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που το καθιστά πλήρες και ισορροπημένο.
Τα ζυμαρικά προσδίδουν ενέργεια μέσω των υδατανθράκων, αλλά και πολλές φυτικές ίνες, βοηθώντας στον κορεσμό, αλλά και στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Στη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε κιμά από βρασμένες γαρίδες ή από ποικιλία βραστών/ψητών λαχανικών ή από σόγια.
Αντικαθιστώντας το κρέας με άλλα τρόφιμα εξίσου θρεπτικά και πλούσια σε πρωτεΐνη, μειώνουμε πολύ την πρόσληψη λιπαρών και ιδιαίτερα κορεσμένων τα οποία ευθύνονται για χρόνια νοσήματα και αύξηση παχυσαρκίας.
Επίσης, σερβίροντας ψάρι με αυτό τον τρόπο αποτελεί εξαιρετική ιδέα για όσους δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τη γεύση του ή ακόμη και για τα παιδιά τα οποία δεν αγαπούν τα θαλασσινά. Κατάλληλο για χορτοφάγους, αλλά και για όσους αθλούνται εντατικά.
Δοκιμάστε αυτό το πιάτο και περιμένουμε να μας πείτε την άποψή σας για το πώς σας φάνηκε η συνταγή.
O Γιάννης Λουκάκος είναι διάσημος, βραβευμένος chef, με πολυετή τηλεοπτική παρουσία ('Master Chef', 'Junior Master Chef', 'Dr Cook'), το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι («Ψωμί και αλάτι»), αλλά και τον δικό του χώρο σεμιναρίων μαγειρικής (TheSeminarProject). Από το καλοκαίρι του 2014 έχει την επιμέλεια λειτουργίας και του εστιατορίου «Ραμπαγάς» στη Σίφνο.
Έχει γράψει δύο βιβλία μαγειρικής, το «Ψωμί & Αλάτι – Τhe Cookbook» (βραβείο Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς), και το «Chef από την αρχή», που απευθύνεται σε αρχάριους μάγειρες όλων των ηλικιών.
Η Αναστασία Κόκκαλη είναι Κλινικός – Διαιτολόγος. Η πολύχρονη εμπειρία της συνδυαστικά με την αγάπη της για το επάγγελμα του διαιτολόγου την καθιστούν αποτελεσματική και φυσικά υπεύθυνη στην διαχείριση καταστάσεων που χρήζουν διατροφική καθοδήγηση. Από την αρχή της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έως και σήμερα παρακολουθεί προσωπικά και απόλυτα εξατομικευμένα τον κάθε άνθρωπο που την επισκέπτεται στο προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα. Σκοπός της είναι η σωστή διατροφή να αποτελεί έναν νέο τρόπο ζωής