Σούπες

Βελουτέ Σούπα με Μανιτάρια

Ειρήνη Καντερέ
40' λεπτά να διαβαστεί
soupa manitarion
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό και διάφανο.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το εστραγκόν και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να ψήνονται για 10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Περιχύνουμε τον ζωμό λαχανικών στο μίγμα και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις η σούπα αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε την σούπα από τη φωτιά και την χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν θέλετε να είναι πιο βελουτέ την περνάτε από ένα σουρωτήρι.
servings
Για 3 μερίδες
cook
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια εστραγκόν (τα φύλλα μόνο ψιλοκομμένα
  • 700 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 750 γρ ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ή 10 γρ βούτυρο χαμηλό σε λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Mια μερίδα περιέχει:
Θερμίδεςkcal
84
4,2%
Λιπαρά
1,2g
1,7%
Κορεσμένα λιπαρά
1,5g
7,5%
Σάκχαρα
1,6g
1,7%
Νάτριο
0,9g
37,5%
Φυτικές Ίνες
4g
16,7%
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ
Ειρήνη Καντερέ
Ειρήνη Καντερέ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σχόλια του Διαιτολόγου

Η προετοιμασία μιας σούπας αξιολογείτεαι τόσο από τον χρόνο της προετοιμασίας και από το πόσο απλή είναι για να έχει εφαρμογή στην καθημερινότητα μας.

  • Για την παραπάνω συνταγή απαιτούνται 10 λεπτά για την προετοιμασία της και 30 λεπτά για τον χρόνος μαγειρέματος.
  • Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, οπότε έχει μειωμένο κόστος.
  • Είναι μια χαμηλή θερμιδική επιλογή, κατάλληλη για ανθρώπους που βρίσκονται πρόγραμμα διατροφής.
  • Μπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα στο δείπνο, ζεστή ή κρύα με 2 κουταλιές cottage cheese από επάνω, και μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό του κυρίως γεύματος στο μεσημεριανό.
  • Για να ενισχύσετε την γεύση της και την υφή της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική κρέμα ή κρέμα χαμηλή σε λιπαρά και κουρκουμά.
  • Τα μανιτάρια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, όπως επίσης και ο ζωμός κοτόπουλου.
  • Μια μερίδα μανιταρόσουπα, περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.
  • Αποτελείται από 70-80% νερό, κάτι που την καθιστά πολύ καλή πηγή ενυδάτωσης

 Για τους λάτρεις της vegan διατροφής, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι διατροφική μαγιά, αυξάνοντας τόσο την διατροφικής της αξία, όσο και την γεύση της.