Πίτες

Ατομική Πίτσα

Μαρία Μεντζέλου
1 λεπτό να διαβαστεί
atomiki pitsa
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι για τη ζύμη. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε με ένα μιξ μυρωδικών, που θα ενισχύσουν τη γεύση όπως ρίγανη και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
  2. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν απλώνουμε το ζυμάρι και συμπληρώνουμε με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής μας, όπως για παράδειγμα ντοματίνια και πιπερίες.
  3. Ψήνουμε για 15-20’ στους 180 βαθμούς.
  4. Η σπιτική μας πίτσα είναι έτοιμη τόσο εύκολα και γρήγορα!
servings
1
cook
ΥΛΙΚΑ

75 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. Γιαούρτι 2%

Προαιρετικά: 1/2 κ.γλ. Μιξ μυρωδικών (ρίγανη, πιπέρι)

120 γρ. Κομμάτια κοτόπουλου

10 γρ. τυρί τριμμένο light

 Ψιλοκομμένα ντοματίνια και πιπεριές

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ

Παρά την απλότητά της συνιστά ένα πλήρες, άκρως θρεπτικό αλλά και χορταστικό γεύμα.Περιλαμβάνει τρόφιμα που είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, λόγω της ντομάτας και των λαχανικών.Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αν θέλουμε να αποφύγουμε το ντελίβερι καθώς ολόκληρη η συνταγή αποδίδει περί τις 550 θερμίδες όσο δηλαδή 2 κομμάτια πίτσα από έξω.Λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη επιτείνει και τον κορεσμό μας που είναι κάτι μείζονος σημασίας ειδικά όταν βρισκόμαστε σε διαδικασία απώλειας βάρους.

Μαρία Μεντζέλου
Μαρία Μεντζέλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, B.Sc., M.Sc. Ph.D.c

Η Μαρία Μεντζέλου είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και υποψήφια διδακτωρ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδεύσεις: στο Life Coaching | NLP και στη Low FODMAP δίαιτα.  Παρέχει τις υπηρεσίες της στο διαιτολογικό γραφείο στα Άνω Πατήσια.