4 γλυκοπατάτες
Όταν η επιστήμη της Διατροφής συνεργάζεται με την τέχνη της μαγειρικής, το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι ζητάμε: κάτι θρεπτικό/υγιεινό που θα μπορούμε να το καταναλώσουμε χωρίς “τύψεις” που θα είναι ταυτόχρονα και γευστικό.
Σε συνεργασία λοιπόν με τον μάγειρα Παντελή Καπνόπουλο σάς προτείνουμε αυτή την εύκολη και θρεπτική παραλλαγή της κλασσικής συνταγής μελιτζάνας παπουτσάκι, πλούσια σε πρωτεΐνη και σημαντικά χαμηλότερη σε λιπαρά και... καλή σας απόλαυση!
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...
Στην βάση των δύο αυτών συνταγών δεν εντοπίζονται σημαντικές διαφορές, καθώς τόσο η μελιτζάνα όσο και η γλυκοπατάτα αποτελούν εξαιρετικές τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.
Ο κιμάς κοτόπουλο κερδίζει ξεκάθαρα σε αυτή τη “μάχη”. Περιέχει σχεδόν την μισή ποσότητα λίπους συγκριτικά με τον μοσχαρίσιο κιμά, είναι ελαφρώς υψηλότερος σε πρωτεΐνη και νερό και γενικά μας γλυτώνει από αξιοσημείωτο αριθμό θερμίδων από το πιάτο μας.
Η κλασσική μπεσαμέλ περιέχει μεταξύ των άλλων γάλα, βούτυρο, αλεύρι και αυγά και σύμφωνα με τους πίνακες τροφίμων της Τριχοπούλου ανά 100 γρ. μπεσαμέλ έχει:
Από την άλλη, το αρωματικό γιαούρτι που χρησιμοποιήσαμε σε αυτή τη συνταγήανά 100 γρ. έχει μόλις:
Η Ελένη Χατζηλαζαρίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει την μετεκπαίδευση Culinary Health Education Fundamentals Coaching της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard.
Η Ελένη Χατζηλαζαρίδου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει την μετεκπαίδευση Culinary Health Education Fundamentals Coaching της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard.