Υλικά για τα αμυγδαλωτά
500 γρ ωμά αμύγδαλα
250 γρ ζάχαρη άχνη
3 λευκές φρυγανιές
3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
1 κουταλιά ανθόνερο
Επιπλέον Υλικά500 γρ ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
Αμυγδαλωτά, ένα γλυκό συνδεδεμένο με τη χαρά! Παραδοσιακά, τα αμυγδαλωτά προσφέρονται σε γάμους, αρραβώνες, βαφτίσεις και γιορτές. Κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, συναντάμε πολλές εκδοχές των αμυγδαλωτών.
Το κύριο συστατικό των αμυγδαλωτών είναι φυσικά το αμύγδαλο. Τα θρεπτικά συστατικά των αμυγδάλων:
Έχουν συνδεθεί με το μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, τα χαμηλά λιπίδια στο αίμα, την αντιοξειδωτική προστασία και τη διαχείριση του σωματικού βάρους.
Το αυγό αποτελεί τροφή, πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Ιδιαίτερα το ασπράδι του αυγού παρέχει πρωτεϊνη, κάλιο, νάτριο και ελάχιστες θερμίδες.
Ενναλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρυγανιές ολικής. Για μια πιο θρεπτική εκδοχή των αμυγδαλωτών και τα οφέλη των προϊόντων ολικής.
Ανάλογα με την περιοχή απ' όπου προέρχονται τα αμυγδαλωτά εμπλουτίζονται με μέλι, και αρωματίζονται με μπαχαρικά όπως το γαρύφαλλο, η κανέλα, η βανίλια, αλλά και με ξύσμα εσπεριδοειδών ή εσάνς πικραμύγδαλου, προσδίδοντας ακόμη επιπλέον θρεπτικά συστατικά.
Το μυστικό αποτελεί πάντα το μέγεθος της μερίδας καθώς και η συχνότητα κατανάλωσης. Η τήρηση ενός ισορροπημένου διατροφικού πλάνου σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα, επιτρέπει στον καθένα μας την απόλαυση μιας μικρής ‘’αμαρτίας’’ χωρίς τύψεις!
Ο Αλέξης Επιθυμίαδης είναι το πρόσωπο πίσω από το food blog Always Hungry. Η μεγάλη του αγάπη για το φαγητό και τις ξεχωριστές γεύσεις τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαφορετικού blog μαγειρικής με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν θέλετε να βρείτε συνταγές που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ή παραδοσιακές συνταγές με δημιουργική εκτέλεση, αρκεί να επισκεφτείτε το alwayshungry.gr.